З 15 по 20 листопада клірики Вінницької єпархії протоієрей Анатолій Кузнецов та ієрей Роман Загоруйко здійснили поїздку до зони військового конфлікту на сході України. Як зазначає Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії, обидва священики більше сіми разів відвідували східні області за період збройного протистояння.

Вінницькі священики і волонтери передали військовим допомогу
Вінницькі священики і волонтери передали військовим допомогу

Під час останньої поїздки з волонтерами з Тульчина та вінницької благодійної організації «Ніхто крім нас» священики відвідали «гарячі точки» на сході України, де і досі відбуваються збройні зіткнення: Авдіївку, Федорівку, Артемівськ, Тарасівку, Світличне, Волноваху.

Клірики Вінницької єпархії роздавали українським військовим натільні хрестики, молитвослови та іконки, надавали духовну підтримку, разом із тим волонтери доставили солдатам продукти харчування та засоби особистої гігієни. Як зазначає протоієрей Анатолій, хрестики та молитвослови воїни приймають з особливим почуттям і надією на Божу допомогу та підтримку.

Також священики з волонтерами відвідали Дніпропетровський військовий шпиталь, де зустрілися з пораненими військовими ЗСУ.

Читайте також: ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ. У Святогірській Лаврі отримали черговий транш гуманітарної допомоги від Вінницької єпархії

Архієпископ Феодор разом із переселенцями зі Сходу
Архієпископ Феодор разом із переселенцями зі Сходу

25 листопада відбулася зустріч архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора з вимушеними переселенцями зі Сходу, які перебувають на Закарпатті. Під час зустрічі були обговорені шляхи підтримки та допомоги Церкви постраждалим від збройного конфлікту.

Як повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Мукачівської єпархії, станом на 12 листопада 2015 року в Закарпатській області перебуває 4033 переселенці, з яких 3754 осіб – із зони АТО. Серед переселенців нараховується 1014 дітей.

Читайте також: Єпархії УПЦ організували гуманітарну та медичну допомогу постраждалим на Сході

Рівненська єпархія передала продукти харчування дитячій лікарні
Рівненська єпархія передала продукти харчування дитячій лікарні

Цими днями духовенство Рівненської єпархії передало продукти харчування для дитячої лікарні Рівного. Допомога хворим дітям була зібрана протягом кількох днів зусиллями парафій міста. У подячному листі митрополиту Рівненському і Острозькому Варфоломію адміністрація лікарні висловила щиру вдячність за підтримку та сподівання на подальшу співпрацю. Наразі відділ із соціальних питань Рівненської єпархії планує передати продукти харчування до місцевого обласного медичного закладу.

Просмотров: 569