Голова СБУ про Хресний хід: Віруючі України мають безперечне право на вільне віросповідання (відео)

16 липня 2016 року під час спільного брифінгу СБУ та Нацполіції голова Служби безпеки України Василь Грицак відповів на запитання журналістів стосовно можливих провокацій навколо Всеукраїнського Хресного ходу, що можуть призвести до дестабілізації в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний YouTube-канал Служби безпеки України.

«Тим силам, які не бажають Україні добра… потрібен Франц Фердинанд, який слугував першопричиною Першої світової», – відзначив голова СБУ, вказуючи на те, що законну ходу можуть використати ворожі державі провокатори у власних цілях. «Я не буду усугубляти і нагнітати ситуацію», – підкреслив В. Грицак.

Разом із тим, він зазначив, що віруючі України мають безперечне право на вільне віросповідання. «Тобто є люди, які вірять в Бога і шлях до Бога лежить через саме через цю конфесію. Які не в чому не винні, які дійсно щиро вірять в Бога і йдуть в цій ході», – пояснив глава Служби безпеки. Він також додав, що є й інші люди, які дуже далекі від Бога, та «роблять все і використають будь-який привід, навіть самий цинічний, для того, щоб здитонувати ситуацію всередині держави».

«Тому я хочу наголосити, що Служба безпеки зокрема робить усе можливе, щоб зрозуміти ситуацію, пов’язану із Хресним ходом і відстежує ситуацію по тих групах, структурах, які зацікавлені в дестабілізації або можливості використання Хресного ходу для дестабілізації ситуації в нашій державі», – заключив В. Грицак.

Нагадаємо, у Києво-Печерській Лаврі відбулася прес-конфереція для представників ЗМІ, просвячена темі Всеукраїнського Хресного ходу. Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ назвав маячнею чутки про провокаторів серед учасників Хресної ходи миру.

Просмотров: 1824

Залишити відповідь