Архієпископа УПЦ нагороджено орденом за внесок у місіонерську діяльність на території Сполучених Штатів

Нагороду архієпископу Житомирському і Новоград-Волинському Никодиму вручив митрополит Східно-Американський і Нью-Йоркський Іларіон

3 вересня 2016 року, під час паломництва святими місцями Північної Америки, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим був нагороджений орденом святого Рафаїла Бруклінського І ступеня. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Житомирської єпархії.

Цього дня владика Никодим взяв участь у Божественній літургії в соборі на честь святого пророка Предтечі і Хрестителя Іоанна в Брукліні, яку очолив Першоієрарх Руської Православної Церкви закордоном митрополит Східно-Американський і Нью-Йоркський Іларіон.

По завершенні богослужіння архієпископ Никодим передав присутньому духовенству та пастві вітання та благословення від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, а також відзначив орденом святого Андрія Первозванного настоятеля храму протоієрея Олександра Беля.

У свою чергу митрополит Іларіон подякував архієпископу Никодиму за спільне єднання у молитві та вручив орден святого Рафаїла Бруклінського І ступеня.

Зазначимо, що нагорода була заснована в 2015 році в відзначення 100-річчя з дня преставлення видатного церковного і громадського діяча початку XX-го століття святителя Рафаїла (Хававіні), єпископа Бруклінського. Орден заснований для нагородження ієрархів, духовенства і мирян за особистий внесок у місіонерську і просвітницьку діяльність, а також поширення світлих ідеалів Православ’я на території Сполучених Штатів і по всьому світу.

Минулого року владика Никодим взяв участь у освяченні найбільшого православного храму штату Флорида на південному узбережжі США.

Просмотров: 983

Залишити відповідь