Митрополит Августин направив вітання військовослужбовцям з нагоди Дня захисника України

«У день, коли Свята Церква молитовно вшановує Покров Пресвятої Богородиці, який символізує покровительство і захист нашої Небесної Заступниці, ми з особливими почуттями підносимо до Неї молитви за захисників народу Божого на нашій українській землі».

З такими словами у День захисника України звернувся голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин до військовослужбовців, ветеранів, курсантів військових училищ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на kapelan.org.ua.

«Вшановуючи всіх військовиків, хто протягом історії нашої держави обороняв її від ворогів – починаючи від часів Київської Русі, козаччини, Першої і Другої світових війн, ми бачимо, що їхні славні традиції жертовної любові до свого народу, до своєї рідної землі гідно продовжують нащадки героїв», — сказав він.

Зокрема, митрополит Августин зазначив, що у День захисника України в усіх храмах УПЦ звершуватимуться заупокійні богослужіння за загиблими воїнами, які полягли під час військових дій.

Вітаючи викладачів і курсантів військових навчальних закладів, голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України звернувся до курсантів з закликом «брати приклад з наставників, учитися цінувати і берегти життя своїх підлеглих».

«Кожна людина є великою цінністю перед Богом, і, відповідно, слід відчувати відповідальність за людське життя, прикладаючи  всіх зусиль, щоб не мати на руках невинної крові», — наголосив владика.

«Особливу подяку хочу висловити військовим капеланам, які несуть слово Боже воїнам на передовій, звершують Богослужіння в польових храмах, збирають і везуть допомогу бійцям, розділяють зі своїми військовими парафіянами усі тяготи солдатського життя і так само несуть втрати. Завдяки їхньому служінню воїни, вірні Української Православної Церкви, мають можливість приступити до Таїнств, у першу чергу, висповідатися і отримати Святе Причастя», — йдеться у вітанні.

За словами митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина, «спільними стараннями Церкви, громадськості, військовослужбовців – усіх громадян України, хто любить свою Батьківщину не лише на словах, а й на ділі, ми маємо перетворити день захисника України на день об’єднання навколо ідеї соборності і єдності, направити наші зусилля для досягнення миру і відновлення суспільного взаєморозуміння заради майбутнього України».

Просмотров: 722

Залишити відповідь