Вітання Предстоятеля УПЦ митрополиту Горлівському і Слов’янському Митрофану з нагоди 40-річчя від дня народження

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ МИТРОФАНУ,
МИТРОПОЛИТУ ГОРЛІВСЬКОМУ І СЛОВ’ЯНСЬКОМУ

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

Сердечно поздоровляю Вас з 40-літнім ювілеєм з дня народження.

Від юності своєї Ви запалилися ревністю до Бога та, прагнучи іночеського безмолвія і житія, направили стопи свої до Святогріської Лаври, де, відрікшись від світу, зодяглися в чернечі ризи та наповнилися благодаттю священства. Знаючи сокровенне Вашого серця та споглядаючи невтомні труди в ограді церковній, Пастиреначальник Христос вручив в Ваші руки жезл архіпастирства, щоби блюсти в цілості і неушкодженості Його словесне стадо, яке Він стяжав для Царства Небесного чесною Своєю Кровію.

Сьогодні, дорогий Владико, Ви несете святительський хрест в тяжких умовах збройного протистояння. Але взявши на себе іго Христове, Ви, як добрий пастир, покладаєте душу свою за овець, докладаючи усіх зусиль, аби нагодувати алчущих і напоїти спраглих, одягти нагих і прийняти подорожніх, відвідати ув’язнених та вилікувати недужних (див. Мф. 25:35–36).

З вдячністю за старанні труди молитовно бажаю Вашій Святиній надалі всесильної допомоги Божої у високому єпископському служінні. Нехай Господь Вседержитель дарує Вам благословенне довголіття у кріпості душевних і тілесних сил та зберігає Вашу паству в єдності духу і союзі миру (див. Еф. 4:3), у всякому благочесті і чистоті.

З любов’ю у Христі

+ ОНУФРІЙ,
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

31 жовтня 2016 року

Просмотров: 283

Залишити відповідь