Священнослужителі УПЦ привітали військових з Різдвом Христовим

Священики розділили з українськими військовими різдвяну вечерю та привітали їх зі світлим святом Різдва Христового. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

6 січня 2017 року військовослужбовці 26-ої Бердичівської артилерійської бригади та офіцерів відвідали клірик Свято-Миколаївського собору Житомирської єпархії УПЦ протоієрей Роман Натальчук (відповідальний у благочинні за зв’язки з армією) та церковний хор.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСвященик зачитав Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Солдати з великою увагою слухали слова, звернені до кожного: «Нехай мир Божий, оспіваний в різдвяну ніч святими Ангелами, буде в наших серцях, у наших домівках, у нашій Українській державі і в усьому світі…».

Протоієрей Роман привітав військовослужбовців з наступаючим світлим святом Різдва Христового: «Сьогодні ми за давньою доброю традицією прийшли розділити з вами святу вечерю… Ви – духовна родина і маєте підтримувати один одного й допомагати в усьому. Бажаю вам здоров’я, сил і мужності. Нехай Господь укріпить усіх вас, нехай благословить нас миром!»

Півчі кліросу Свято-Миколаївського собору привітали всіх колядками, а працівники їдальні підготували смачну пісну вечерю та кутю.

Заступник командира 26-ї Бердичівської артилерійської бригади Олександр Крсек сердечно подякував усім за привітання.

6 січня, у Різдвяний Святвечір, керівник відділу Вінницької єпархії по взаємодії зі Збройними Силами України протоієрей Сергій Ковтун відвідав військову частину 3028 Національної Гвардії України, яка знаходиться у м. Калинівці. Священик благословив святкову вечерю та розділив трапезу з солдатами та офіцерами.

Наступного дня, у день Різдва Христового, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав Вінницький Військово-медичний Центр і привітав зі святом військовослужбовців, учасників які проходять лікування і реабілітацію у цьому медичному закладі. Владика поспілкувався з бійцями, благословив святкову трапезу і роздав подарунки пораненим, які знаходяться у палатах.

Разом із народним депутатом України Сергієм Кудлаєнко митрополит Симеон передав відділенню, де лікуються бійці, телевізори та інші необхідні речі.

Напередодні, у Різдвяний Святвечір, святкову трапезу для бійців з традиційною кутею благословив настоятель храму, який знаходиться на території Військово-медичного Центру, протоієрей Олексій Волков.

dsc-1021-1Під час свого перебування у медичному закладі митрополит Симеон поспілкувався з його керівниками, а також з волонтерами-госпітальєрами, спільно з якими Вінницька єпархія вже понад рік щомісяця надає допомогу пораненим воїнам АТО.

Керівник БФ “Волонтер України” координатор госпітальних волонтерів Олена Верлан передала владиці Симеону прапор, підписаний бійцями 59-ї окремої мотопіхотної бригади на знак подяки Вінницькій єпархії і священикам-волонтерам, які з благословення митрополита Симеона надають матеріальну та духовну допомогу військовим цієї бригади.

Просмотров: 701

1 коментар

  1. Да будет Рождество Христово,
    явившее миру благовествующее Слово,
    к спасению души каждого воина вечной
    во все годы жизни земной скоротечной!

Залишити відповідь