У столиці диво врятувало храм від підпалу злочинців

Чотири скляні пляшки з запальною сумішшю, кинуті у храм, відрекошетили від церковних стін і не розбилися

16 січня 2017 року невідомі вчинили спробу підпалу храму на честь ікони Божої Матері “Пом’якшення злих сердець” та святителя Петра Могили Другого Шевченківського благочиння столиці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За повідомленням настоятеля храму протоієрея Іоанна Тронька, близько четвертої години ранку зловмисники кинули у південну стіну дерев’яного храму чотири запалені скляні пляшки з горючою сумішшю. «Лише дивом, заступництвом Пресвятої Богородиці, храм залишився неушкодженим, – зазначив священик, – пляшки не розбилися та відлетіли від стін».

Храм намагаються спалити вже вдруге

Про спроби підпалу свідчать лише обгорілі сліди від потрапляння «коктейлю Молотова». Поліція Шевченківського району оперативно та професійно відреагувала на факт правопорушення.

Протоієрей Іоанн припускає, що намагання підпалити храм є спробою забрати дороговартісну землю, на якій він знаходиться. Він підкреслює, що вже півроку парафія скоріш за все потерпає від агресивних дій невідомих інвесторів, які мають на меті побудувати на місці храму високоповерхівку.

Будівництво храму було розпочато 12 вересня 2007 р. У червні 2008 р. Блаженніший Митрополит Володимир (+2014, Сабодан) звершив чин його освячення на честь святителя Петра Могили й ікони Божої Матері «Пом’якшення злих сердець».

Нагадаємо, цей храм вже вдруге намагаються спалити невідомі зловмисники. Попередня спроба знищити церкву відбулася у січні минулого року.

Просмотров: 1816

Залишити відповідь