На Тернопільщині суд зобов’язав поліцію захищати права православної громади

Правоохоронці ігнорували факт фальсифікації протоколів релігійної громади, яку намагалися перепорядкувати в «Київський патріархат»

10 квітня 2017 року Збаразький районний суд Тернопільської області своїм рішенням зобов’язав представників поліції внести дані про правопорушення проти громади УПЦ до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Тернопільської єпархії.

Тиждень тому представники релігійної громади святих апостолів Петра і Павла села Кинахівці пред’явили позов до судової інстанції через бездіяльність районних правоохоронців. Поліцейські не вносили дані про фальсифікацію протоколу зборів громади членами «ініціативної групи» по переведенню парафії в розкол.

Раніше повідомлялося, що на Рівненщині влада гальмує законне повернення захопленого храму громаді УПЦ.

Нагадаємо, минулого місяця, протягом кількох тижнів, селяни Кинахівців відстоювали своє право молитися у власному храмі у канонічній Українській Православній Церкві. При цьому намагалися завадити активісти «Правого сектора», котрі вдавалися до брудної агітації проти УПЦ та спроб перевести храм у «Київський патріархат». З рештою, тривалі провокації радикалів не увінчалися успіхом.

Просмотров: 386

Залишити відповідь