У Єрусалимі відбулося сходження Благодатного Вогню (фото)

15 квітня о 14:22 за київським часом у храмі Воскресіння Христового над Гробом Господнім в Єрусалимі відбулося сходження Благодатного Вогню. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святиню роздав тисячам віруючих Блаженніший Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ, Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви.

Митрополит Антоній (Паканич) отримує Благодатний вогонь для України. Фото Центр Інформації УПЦ

Офіційна делегація Української Православної Церкви на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм також отримала Благодатний Вогонь від Первосвятителя Єрусалимської Церкви.

Телетрансляцію сходження Благодатного Вогню здійснював телеканал «Інтер», завдяки чому мільйони українців змогли у прямому ефірі спостерігати за цією унікальною подією. Відразу по завершені телеканал показав документальну прем’єру «Паломництво на Святу Землю».

Сьогодні близько 23.00 у Києво-Печерській Лаврі на площі перед Успенським собором, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій за традицією роздасть вірянам Благодатний Вогонь. Після цього Предстоятель очолить урочисте Пасхальне богослужіння в Трапезному храмі Лаври, яке також будуть транслювати різні телевізійні та радіоканали.

Нагадаємо, напередодні, у Страсну П’ятницю численні віруючі в Єрусалимі пройшли хресним ходом Via Dolorosa (Дорога Скорботи) з молитвою за Україну.

Просмотров: 4924

Залишити відповідь