Предстоятель пояснив, чому люди, перебуваючи в Церкві, не мають миру в душі і між собою

У своєму слові у Світлий Понеділок Блаженніший Митрополит Онуфрій нагадав, що явившись Своїм апостолам після Воскресіння, Христос промовив «Мир Вам!». Він сповістив: людям даровано мир, і цей мир зберігається в Його Святій Церкві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший владика відповів на запитання, яке іноді задають люди: «Чому ми, перебуваючи в Церкві, не відчуваємо миру, у нас немає миру в душі, й у сім’ях немає миру, й поза сім’ями миру немає?»

За словом Архіпастиря, мир дається тій людині, яка є істинним чадом Церкви, «а бути чадом Церкви означає виконувати ті закони, які Церква пропонує людині». Він підкреслив, що «виконуючи ці правила, людина очищає себе і стає сосудом благодаті Божої».

«Від такої людини, де б вона не знаходилася — серед буремного, розлагодженного, не мирного суспільства — буде виходити світло миру, — зазначив Його Блаженство. — А те місце, де людина знаходить справжній мир — мир з Богом, мир зі своєю совістю, мир з усіма тими, хто знаходиться поруч, є Церква».

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі браття і сестри, щоб ми були справжніми чадами Церкви Христової, — побажав Митрополит Онуфрій. — Сьогодні дуже модно говорити, що Церкву потрібно переробити, що нам не підходить в Церкві те і інше… Як на мене, це ми не підходимо до Церкви, а не Церква до нас.

Церква завжди була, є і буде Тілом Христовим. І в цьому Тілі все гармонійно, все правильно вибудуване. Якщо ми хочемо добра собі, то ми повинні себе підлаштовувати під Церкву, а не Церкву під себе. А якщо ми намагаємося перебудовувати Церкву — одне поміняти, інше скасувати, третє додати, то ми робимо з Неї політичний клуб, людський інститут, який може мати назву «церква», але таким не є. Нехай Господь допомагає нам, дорогі браття і сестри, користуватися в повноті тими дарами, які Господь подарував нам через Своє преславне Воскресіння, бути вмістилищем Бога. Бажаю, щоб цей подарований мир, ми, як свічки, виносили за межі Церкви і освітлювали ним, осіняли всіх тих, хто знаходиться поруч з нами».

Просмотров: 1637

Залишити відповідь