Мінкультури цікавить власність УПЦ, а не свобода совісті — голова Юридичного відділу

Говорять про захист права на свободу віросповідання, а насправді шукають способи привласнити майно релігійних громад Української Православної Церкви.

Держслужбовці із Мінкульту продовжують цілеспрямовану боротьбу проти найбільшої конфесії України. Наприкінці Пасхального тижня, 21 квітня 2017 року, у міністерстві відбулася робоча нарада керівників структурних підрозділів у справах релігій обласних та Київської міської державних адміністрацій, на якій ряд можновладців натякали на свою занепокоєність процесом реєстрації статутів обласними державними адміністраціями «деяких релігійних організацій».

Так заступник Голови Адміністрації Президента України Ростислав Павленко повідомив, що в Адміністрацію «надходять непоодинокі сигнали» щодо цього питання. При цьому Перший заступник Міністра культури Світлана Фоменко зазначила що присутні покликані «віднайти більш дієві алгоритми утвердження в державі справжнього захисту прав і свобод людини, зокрема права на свободу совісті та віросповідання».

Запрошений на нараду скандальний нардеп Віктор Єленський вкотре розповів присутнім про свої антицерковні законодавчі ініціативи. А через день після даного засідання на каналі 1+1, який вже декілька місяців, за сприяння директора департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрія Юраша, готує сюжети спрямовані проти УПЦ, вийшла чергова інформаційна провокація.

Читайте також: Мінкульт координує антицерковну діяльність телеканалу 1+1

«Виявляється, їх цікавить майно релігійних громад Української Православної Церкви, а не свобода віросповідання. Цей сюжет у програмі ТСН і останні заяви деяких представників державної влади показали чим вони занепокоєні насправді», — зазначив у своєму коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов.

Священик підкреслив, що не Українська Православна Церква намагається привласнити майно українців, а ті, хто прагне втілити антицерковні рейдерські законопроекти типу №4128.

«Нас влаштовують ті статути, за якими сьогодні діють наші релігійні організації. Перереєстрація відбувається не тому, що УПЦ хоче «захопити» майно парафій, як це подається в cюжеті ТСН, а тому, що держава зобов’язала усі релігійні організації внести до своїх установчих документів зміни відповідно до Податкового кодексу, — сказав протоієрей Олександр. — Ініціатори різних законодавчих ініціатив на кшталт законопроекту №4128, заявляли, що прагнуть захисти свободу віросповідання, але тепер всім зрозуміло, що їх цікавить майно релігійних громад Української Православної Церкви, а не права вірян».

Читайте також: Бюрократизм, ситуативність, закритість — Правозахисники охарактеризували сучасне ставлення органів влади до релігійних організацій

Міністерство культури розіслало циркуляр з вимогою терміново перерахувати всі храми УПЦ

Голова Синодального юридичного відділу Української Православної Церкви підкреслив, що заяви Мінкульту про те, що зміни, які вносять у статути релігійні організації УПЦ не відповідають чинному законодавству України не що інше, як маніпуляції. «Зміни до установчих документів, які вносять наші організації в процесі перереєстрації, направлені тільки на те, щоб захистити права своїх парафіян та привести статути у відповідність до вимог Податкового кодексу», — наголосив він.

Читайте також: Синод доручив Юридичному відділу проконтролювати своєчасне приведення статутів установ УПЦ у відповідність до вимог Податкового кодексу — коментар

Юрій Решетніков: Складається враження, що Мінкультури веде планомірну і систематичну боротьбу проти УПЦ

Просмотров: 831

Залишити відповідь