На Київщині селян позбавили місця для молитви через відмову йти в розкол

Сільська чиновниця с. Козин змусила православну громаду ходити до храму в інше село, через неприязнь до УПЦ

У ніч з 3 на 4 травня 2017 року в селі Козин Миронівського району Київської області невідомі винесли усе церковне начиння місцевої Свято-Михайлівської парафії з будівлі храму, залишивши віруючих селян без церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Настоятель храму протоієрей Олександр Майданник розповідає, що ймовірною причиною інциденту стало неприховане вороже ставлення до Української Православної Церкви голови села Колєснік Л.М. Рік тому саме вона ініціювала процес будівництва в селі храму «Київського патріархату». Тож місцева парафія УПЦ виявилася небажаною, оскільки священик з громадою відмовився переходити в розкол.

фото uoj.org.ua

І хоча Свято-Михайлівська парафія ще з 2001 року звершує богослужіння у сільській бібліотеці, зловмисники за одну ніч викинули всі церковні речі з цього приміщення. А далі події відбувалися за типовою рейдерською схемою. Сільська голова заявила, що про інцидент нічого не знає та категорично відмовилася впустити парафіян до приміщення, у якому вони раніше молилися.

Тим не менш, за словами настоятеля, районна влада звернула увагу на порушення прав віруючих і ініціювала передачу Свято-Михайлівській громаді іншого приміщення у центрі села.

Наразі, щоб відвідати богослужіння, селяни змушені ходити до храму в сусідньому населенному пункті. На думку місцевих жителів, така неприхована агресія сільських чиновників щодо канонічної Церкви є всього лише данина моді, адже, ані сільський голова, ані її колеги ніколи не вирізнялися особливою релігійністю та бажанням ходити до церкви.

Нагадаємо, минулого року на Київщині прихильники «УПЦ КП» знищили споруду недобудованого православного храму.

Просмотров: 1841

Залишити відповідь