В УНІАНі відбулася прес-конференція «Антирелігійні законопроекти: виклики для українського суспільства» (фото, відео)

Спікер УПЦ, політологи та релігієзнавці розповіли про те, чим небезпечні для України та її громадян законопроекти №4128 і № 4511.

16 травня 2017 року в прес-центрі УНІАН відбулася прес-конференція на тему: «Антирелігійні законопроекти: виклики для українського суспільства». Учасники прес-конференції розповіли про ризики для суспільства і можливі загрози, які може спричинити ухвалення законопроектів №4128 і № 4511, які заплановано винести на голосування 18 травня у Верховній Раді. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В заході взяли участь голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент, політолог, директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, політолог Костянтин Бондаренко, релігійний експерт, екс-голова Держкомрелігій Юрій Решетніков.

Спікери детально окреслили всі загрози, які несуть у собі антирелігійні ініціативи нардепів.

Єпископ Климент (Вечеря)

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент назвав те, що відбувається «безпрецедентними подіями» в новітній історії країни, коли «держава приймає абсолютно репресивні дискримінаційні законопроекти». Він пояснив, що ці законопроекти направлені не просто проти УПЦ, а проти власних громадян.

«УПЦ — це мільйони українців, тому намагання вжити по відношенні до Церкви репресивні заходи, направлені в першу чергу проти Її вірян, громадян України», — сказав єпископ Климент.

Ю. Решетніков фото УНІАН

Релігійний експерт, екс-голова Держкомрелігій Юрій Решетніков зазначив, що такі дії нардепів та представників Міністерства культури є спробою створити в країні додаткові центри міжконфесійного протистояння. На його думку, те, що планують запровадити парламентарі  зашкодить загальному іміджу держави в очах міжнародної спільноти.

Політолог Константин Бондаренко звернув увагу на те, що УПЦ до сих пір лишається чи не єдиним інститутом, що об’єднує всю Україну — і Крим, і непідконтрольні регіони на сході України. І намагання вжити по відношенні до цієї Церкви репресивні заходи показує деструктивність позиції деяких політиків по відношенні до своєї держави та народу України.

Такої ж думки притримується політолог, директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник. Він нагадав про результати нещодавнього дослідження, яке провела соціологічна фірма «Юкрейніан соціолоджі сервіс» при Інституті соціології НАН України, за яким 61% українців виступають проти будь-якого втручання держави в релігійну сферу. «Суспільство не підтримує депутатів у цьому, і якщо вони намагатимуться провести ці законопроекти, то чинитимуть свавілля — і стосовно права, і стосовно суспільства».

Використано фото УНІАН

Просмотров: 1570

Залишити відповідь