У різних містах України 18 травня відбудуться молитовні стояння – розклад

Провести 18 травня в посиленій молитві та пості закликали вірних правлячі архієреї різних єпархій Української Православної Церкви. Також в багатьох містах відбудуться молитовні стояння, подібні до запланованого на завтра біля Верховної Ради в Києві, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайти єпархій.

Так, молитовні стояння відбудуться завтра навпроти будівлі Волинської облдержадміністрації в Луцьку, біля Кіровоградської облдержадміністрації Кропивницького та Чернігівської обласної державної адміністрації.

Заплановане на сьогодні молитовне стояння перед будівлею облдержадміністрації в Запоріжжі буде замінено молебнем у Свято-Покровському архієрейському соборі 17 травня (початок о 17.30). Завтра ж вірні із Запоріжжя разом з представниками інших єпархій УПЦ візьмуть участь у стоянні під Верховною Радою.

18 травня відбудеться соборне богослужіння у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Кам’янське (Дніпропетровська область, Кам’янська єпархія). У звершенні Божественної літургії та читанні акафіста святому Миколаю візьме участь духовенство всього міста. Початок богослужіння о 7:30.

У Чернігові пройде хресний хід від Спасо-Преображенського собору до будівлі Чернігівської обласної державної адміністрації, де буде звершено молитовне стояння. Початок хресного ходу о 8-30 біля Спасо-Преображенського собору.

Перед молитовним стоянням у Кропивницькому о 8:30 буде звершено молебень і Божественну літургію в Кафедральному соборі Різдва Божої Матері. Потім віряни пройдуть хресною ходою до будівлі облдержадміністрації.

Літургії 18 травня відбудуться також в усіх центрах благочинь Донецької єпархії за участю всього духовенства єпархії. Священнослужителі проведуть молебень з читанням акафіста Воскресінню Христову о 10:00, за богослужінням будуть піднесені молитвослів’я про Церкву.

Молебні зі сугубою молитвою за Церкву та про збереження миру і стабільності в українському суспільстві будуть звершені 18 травня о 10:00 в усіх храмах Івано-Франківської єпархії.

Цього ж дня об 11:00 на Київському майдані навпроти приміщення Волинської облдержадміністрації відбудеться молебень та молитовне стояння.

Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим закликав свою паству провести 18 травня в суворому пості і посиленій молитві.

Також піст з 14 травня по 18 травня триває у Вознесенській та Запорізькій єпархіях. З 16 травня — у Рівненській єпархії.

«Залишаючи свій підпис під зверненням до Верховної Ради України, ми ставимо свій підпис на захист нашої Вселенської Православної Церкви, за збереження миру, благополуччя і порозуміння в нашій Державі. Дорогі отці, брати і сестри, вознесем в ці дні нашу щиру і посилену молитву до Господа, Божої Матері і святих угодників Божих, посилюючи днями святого посту», — написав у своєму зверненні митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій.

Архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій закликав вірних до сугубої молитви.

Духовенство і парафіяни Тульчинської єпархії мають намір у найближчий четвер вийти до будівель місцевих районних і міських рад, щоб звершити молитовне стояння.

За матеріалами сайтів  Вознесенської, Волинської, Донецької, Житомирської, 

Запорізької, Кам’янської, Кіровоградської, Рівненської, Сумської, Чернігівської,

Івано-Франківської єпархій УПЦ, foma.in.ua

Просмотров: 2791

Залишити відповідь