У день П’ятидесятниці Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

4 червня 2017 року, в день свята П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію та велику вечірню на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Бородянський Варсонофій та духовенство обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика нагадав вірним суть догмату про Святу Трійцю і пояснив, де у Старому та Новому Завіті, а також у створеному світі та самій людині, є свідчення про Троїчність Божества. Архіпастир також розповів про те, як саме людина пізнає Бога. “Тайна Святої Трійці відкривається по мірі чистоти людської душі”, – наголосив Предстоятель.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив велику вечірню, за якою були прочитані особливі молитви свт. Василія Великого.

Після одпусту Архіпастир привітав вірних зі святом П’ятидесятниці та благословив усіх.

Завтра Предстоятель о 8:00 звершить Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі столиці на Троєщині.

Нагадаємо, вчора ввечері Блаженніший владика очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 2171

Залишити відповідь