Голова Представництва УПЦ при міжнародних європейських організаціях взяв участь у засіданні Міжпарламентської Асамблеї Православ’я у Римі

Вікарій Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор мав слово на тему складних церковно-державних відносин в Україні.

26 червня 2017 року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Голова Представництва УПЦ при міжнародних європейських організаціях єпископ Баришівський Віктор виступив з доповіддю на засіданні XXIV Генеральної Асамблеї Міжпарламентської Асамблеї Православ’я. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Захід проходить в Римі з 25 по 30 червня і присвячений тематиці християнського виміру глобальної кризи, а також шляхів її подолання. Серед доповідачів та почесних гостей форуму присутні представники Єврокомісії, Європарламенту, законодавчих органів низки країн Європи, міжнародних організацій та наукових співтовариств. Засідання МАП проходять у будівлі Італійського парламенту у Римі.

Єпископ Баришівський Віктор виступив з доповіддю, у якій наголосив на можливості подолання глобальної кризи за допомогою повернення до моральності, чеснот та ідеалів служіння ближнім – того, до чого закликає Церква. Саме тому важливо оберігати релігійну сферу від усього, що може підірвати міжконфесійний мир або призвести до гонінь на ті чи інші релегійні організації.

Розвиваючи цю тезу, Його Преосвященство акцентував увагу аудиторії на можливість прийняття Верховною Радою України дискримінаційних антицерковних законопроектів 4128, 4511 та 5309. Це може завдати шкоди стану свободи совісті та релігії в Україні та призвести до масшабного захоплення власності релігійних структур, що діють в країні.

Також єпископ Віктор наголосив, що ці дії парламенту України зазнають гострої критики й інших конфесій України: «Іудеї, римо-католики, лютерани – це неповний перелік релігійних організацій, які побоюються розгулу рейдерства щодо церковного майна після прийняття відповідних законодавчих ініціатив».

Крім того, у своїй доповіді владика Віктор торкнувся проблеми, пов’язаної з різними порушеннями і дискримінаційними діями щодо віруючих УПЦ, публічними промовами ненависті по відношенню до канонічної Церкви, блокуванням Міністерством культури реєстрації статутів релігійних організацій Української Православної Церкви.

На завершення свого виступу Голова Представництва Української Православної Церкви при міжнародних європейських організаціях закликав присутніх парламентаріїв сприяти в питаннях недопущення прийняття законопроектів, здатних зруйнувати міжконфесійну стабільність в Україні, а також відновлення порушених прав релігійних громад УПЦ.

Міжпарламентська Асамблея Православ’я була утворена в 1993 р. у місті Халкідікі (Греція). В роботі МАП беруть участь представники з 24 країн. Її учасники виступають за підтримку ролі православної культури як об’єднуючої сили в Східній Європі.

Фото з Facebook

Просмотров: 953

Залишити відповідь