Представник УПЦ взяв участь у засіданні Національної експертної комісії найвищої громадської нагороди для медиків в Україні

6 липня 2017 року, у Києві відбулося засідання Національної експертної комісії Відзнаки за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона». У її роботі взяли участь представники 18 Регіональних експертних рад, які були представлені переважно головами рад. Також у засіданні взяли участь чотири представники українських християнських церков і представник від Академії медичних наук, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Синодальний відділ УПЦ з питань охорони здоров’я  та пастирської опіки медичних закладів.

Від Української Православної Церкви участь взяв заступник голови Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів протоієрей Геннадій Батенко.

Члени комісії прийняли протоколи з кандидатами від 22 Регіональних експертних рад і затвердили 65 кандидатів на отримання Відзнаки. У кожній з 5 номінацій претенденти розподілені наступним чином:

– в номінації “КРАЩИЙ ЛІКАР” – 15 кандидатів.
– в номінації “КРАЩИЙ МЕДИК” – 9 кандидатів.
– в номінації “НОВАТОР ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я» – 15 кандидатів.
– в номінації “МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО” – 10 кандидатів.
– в номінації “СЛУЖІННЯ СУСПІЛЬСТВУ” – 16 кандидатів.

Цьогоріч у списку претендентів не представлені кандидати від Закарпатської, Сумської та Черкаської областей, оскільки Регіональні ради не зробили подання або зробили його з порушенням.

Також члени Національної комісії затвердили процедуру відбору двадцяти номінантів – ці прізвища стануть відомі 12 липня. І саме з них Поважна рада вибере 5 переможців.

Нагадаємо, Відзнака «Орден Святого Пантелеймона» є найвищою громадською нагородою для медиків за професіоналізм і милосердя. Вона заснована за ініціативою Міністра охорони здоров’я (2007-2010 рр.) пана Василя Князевича та Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана), з благословення та молитовної підтримки Свято-Пантелеймонівського монастиря Святої Гори Афон. З часом Відзнака була підтримана іншими християнськими конфесіями України.

Церемонія нагородження відбудеться 9 серпня, в день пам’яті Святого великомученика Пантелеймона, в Національній філармонії України. Нагорода вручатиметься у п’яти номінаціях: «Кращий лікар», «Кращий медик»; «Новатор охорони здоров’я»; «Міжнародне співробітництво у галузі охорони здоров’я»; «Служіння суспільству».

Просмотров: 282

Залишити відповідь