Ювілейні молебні перед чудотворними іконами продовжуть об’єднувати православних по всій Україні (оновлено)

9 липня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, чергові єпархії Української Православної Церкви долучилися до ювілейних молебнів перед новоявленими та старовинними чудотворними іконами. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Святині подорожують містами України з нагоди святкування 25-ї річниці проведення Харківського Архієрейського Собору та до Дня Хрещення Русі. Серед них – шість образів, явлених та прославлених у післясоборний період, та п’ять старовинних чудоторних ікон Пресвятої Богородиці.

Зимненська ікона Пресвятої Богородиці

9 липня у Свято-Успенський кафедральний собор міста Балти прибула чудотворна Зимненська ікона Божої Матері. Разом з духовенством єпархії та багаточисленними вірянами святиню зустрів архієпископ Балтський і Ананьєвський Олексій.

Після недільної Божественної Літургій образ хресним ходом перенесли до Свято-Покровського Балтського чоловічого монастиря, де він перебуватиме до 11 липня. За тим чудотворна Зимненська ікона Божої Матері буде доставлена у місто Подольськ.

Володимирська-Десятинна ікона Пресвятої Богородиці

9 липня вулицями Кам’янця-Подільського пройшов велелюдний хресний хід віруючих та духовенства Кам’янець-Подільської єпархії з чудотворною Володимирсько-Десятинною іконою Божої Матері.  Усього у молитовній ході взядди участь більше 5000 чоловік.

Боянська ікона Пресвятої Богородиці

8 липня православні віруючі міста Бердянська під урочистий передзвін зустріли Боянську чудотворну ікону Пресвятої Богородиці біля кафедрального собору на честь Різдва Христового. Зустріч шанованого образу Чернівецької єпархії очолив єпископ Бердянський і Приморський Єфрем та у співслужінні духовенства звершив молебень перед святинею.

Тут ікона перебувала до 10 липня, після чого вирушила у храми усіх церковних округів Бердянської єпархії.

Ікона Пресвятої Богородиці “Призри на смирення”

Перед початком недільного всенічного бдіння, 8 липня, до міста Хуст прибула ікона Божої Матері “Призри на смирення”. Духовенство та віруючі на чолі з митрополитом Хустським і Виноградівським Марком зустріли чудотворний образ, який до цього перебував у Мукачівській єпархії.

На утрені у Свято-Кирило-Мефодіївському кафедральному соборі усі священнослужителі взяли участь у читанні акафісту Божій Матері перед цією чудотворною іконою.

 

Ікона “Спас Нерукотворний”

У Миколаєві 8 липня духовенство та віруючі на чолі з митрополитом Миколаївським і Очаківським Питиримом урочисто зустріли чудотворну ікону “Спас Нерукотворний”. Цього дня з іконою відбувся хресний хід до кафедрального собору на честь Різдва Пресвятої Богородиці, де було звершено молебень та всенічне бдіння.

 Ікона Пресвятої Богородиці “Охтирська”

9 липня в Каменську єпархію прибула чудотворна Охтирська ікона Божої Матері. Зустріти старовинний образ вийшли разом із правлячим архієреєм архієпископом Каменським і Царичанським Володимиром єпископи УПЦ, священнослужителі єпархії та чисельні віруючі.

Щодня перед іконою, яка перебувала в Свято-Миколаївському кафедральному соборі міста, відбувалися молебні співи з читанням акафісту і водосвяттям.

13 липня, в день святкування Собору славних і всехвальних дванадцяти апостолів, після завершення Божественної літургії, яку очолив владика Володимир, під спів тропаря “Богородице Діво, радуйся” був звершений хресний хід з чудотворним образом Охтирської ікони Божої Матері. За традицією, віруючі обійшли весь квартал, після чого ікона відбула до місця свого постійного перебування.

Ікона Пресвятої Богородиці “Касперівська”

9 липня православні ковельчани зустріли Касперівську ікону Божої Матері – вулиці міста не вміщали людей. Велелюдний Хресний хід очолив архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та духовенство міста і району. Попереду святині, з квітами в руках, йшли діти, батьки з візочками та немовлятами.

Ікона перебували протягом доби (9-10 липня) у храмовому комплексі Почаївської ікони Божої Матері, а потім добу (10-11 липня) у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Богослужіння біля чудотворної ікони відбувалися цілодобово.

Ковель, Касперівська, Хресний хід

9 липня. Зустріч у Ковелі Касперівської чудотворної ікони Божої Матері. Людське море вийшло з берегів…

Gepostet von Сайт Володимир-Волинської єпархії am Sonntag, 9. Juli 2017

Ікона Пресвятої Богородиці “Святогірська”

Список чудотворної Святогірської ікони Пресвятої Богородиці зустрічали в Шепетівській єпархії. В суботу, 8 липня, напередодні всенічої головна святиня Свято-Успенської Святогірської Лаври хресним ходом прибула в чоловічий монастир в ім’я Різдва Богородиці в селі Городище. Ікону зустрічали братія і парафіяни.

9 липня святкову зустріч Святогірського образу Матері Божої в Свято-Михайлівському кафедральному соборі міста Шепетівка очолив єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, в ній взяла участь велика кількість віруючих. Після богослужіння ікона відвідала храм Різдва Божої Матері і храм на честь святих мучениць Віри, Надії Любові і матері їх Софії міста Шепетівка, Свято-Дмитрівський храм в селі Судилків. Увечері 9 липня відбулася святкова зустріч тисячами віруючих в місті Славута і нічна Божественна літургія в монастирі святої праведної Анни.

10 липня була відслужена святкова Божественна літургія в кафедральному соборі міста Славута на честь Різдва Пресвятої Богородиці, після якої весь день Святогірська святиня відвідувала парафії району. Увечері 10 липня ікона була привезена в храм Різдва Христового міста Ізяслава, де відбулося соборне богослужіння. 11 липня Святогірська ікона відвідала парафії міста Ізяслава і цього району. Увечері 11 липня прибула в храм Різдва Пресвятої Богородиці села Білогір’я. 12 липня святиня прибула до храму святих апостолів Петра і Павла села Сушівці, де відбулося святкове богослужіння престольного дня, після якого Святогірська ікона відвідувала парафії Білогірського округу.

Ікона Пресвятої Богородиці “Почаївська”

8 липня перед початком всенічного бдіння в Вознесенський кафедральний собор Ізюма прибула Почаївська ікона Божої Матері. На зустріч чудотворного образу на чолі з правлячим архієреєм архієпископом Ізюмським і Куп’янським Єлисеєм зібралося духовенство та віряни. З молебним співом і під урочистий передзвін дзвонів святиня була внесена до кафедрального собору для поклоніння віруючих.

Почаївська ікона Божої Матері пробула в кафедральному соборі до 9-го липня, а після закінчення Божественної літургії хресним ходом була перенесена в Піщанський чоловічий монастир, де перебувала до недільного вечора, після чого знову повернулася у Вознесенський кафедральний собор.

Ікона Пресвятої Богородиці “Радомишльська(Іверська)”

8 липня, перед початков вечірнього Богослужіння, керуючий Конотопською єпархією єпископ Роман у супроводі духовенства зустрів чудотворну Радомишльську (Іверську) ікону Пресвятої Богородиці. Під час Богослужіння було прочитано акафіст до Божої Матері.

Ікона перебувала в соборі до вівторка 11 липня, а далі була доставлена у Глухів.

Дивіться також: Графік перебування чудотворних образів у єпархіях Української Православної Церкви

 

Просмотров: 2397

Залишити відповідь