Правлячий архієрей Кам’янської єпархії застерігає від нової єресі (відео)

Архієпископ Кам’янський і Царичанський Володимир виступив із заявою з приводу нездорового ажіотажу навколо покійного архімандрита Рафаїла (Бараника). Владика застерігає вірних Української Православної Церкви від небезпеки впасти у єресь. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архієпископ Володимир звернув особливу увагу на той факт, що діяльність шанувальників архімандрита Рафаїла ведеться без благословення правлячого архієрея.

«Проведені акції на території православних храмів, а також бурхлива діяльність на кладовищі в с. Святовасільвка (Єлізарове) відбуваються всупереч благословенню, а часом і в порушення канонів Церкви», — зазначив владика у своєму зверненні раніше.

Відомо, що люди, які вважають себе шанувальниками покійного архімандрита Рафаїла, збираються сьогодні, 10 серпня 2017 року, ексгумувати його останки, чекаючи при цьому чудес.

Архіпастир у своїй заяві підкреслив, що не давав жодного благословення клірикам Кам’янської єпархії чи священикам інших єпархій, які зверталися до нього, звершувати якісь особливі дії з останками покійного архімандрита.

«Якщо священик, який знаходиться на парафії, де служив архімандрит Рафаїл, отець Олександр, цього дня поїде і відслужить панихиду по ньому, то це знаходиться у церковних рамках — молитву за покійного потрібно звершувати саме в день його пам’яті. Про інші богослужіння, які б намічались чи мали б звершуватись (на місці захоронення – ред.), у єпархії не знають і благословення я на них не давав», — сказав архієпископ Кам’янський і Царичанський Володимир.

«Пошук замість Господа новоявлених “святих” завжди призводить до позбавлення себе істинного Богоспілкування», — наголосив архіпастир.

Просмотров: 1885

Залишити відповідь