На початку Архієрейського Собору ієрархи УПЦ взяли участь у молебні перед мощами святителя Тихона, Патріарха Московського (+фото, відео)

29 листопада 2017 року,  перед початком роботи Архієрейського Собору Руської Православної Церкви, делегація архієреїв Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм взяла участь у молебні перед мощами святителя Тихона, Патріарха Московського в Храмі Христа Спасителя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Святитель Тихон, Патріарх Московський

Святитель Тихон, Патріарх Московський, канонізований Руською Православною Церквою у 1989 році, в рік ювілею встановлення Патріаршества.

Початку засідань Собору передувала Божественна літургія в Храмі Христа Спасителя. В центрі Храму було встановлено ​​нову раку для чесних мощей святителя Тихона, виготовлену до 100-річчя відновлення Патріаршества в Руській Православній Церкві. Після завершення Літургії відбулася зустріч чесних мощей святителя Тихона, які були принесені в Храм Христа Спасителя з Донського монастиря.

Перед мощами святителя Тихона Святіший Патріарх Кирил звершив молебень на відкриття Архієрейського Собору. За богослужінням молилися архієреї Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

4 грудня, на свято Введення Пресвятої Богородиці, у день річниці інтронізації святителя Тихона, Патріарха Московського, відбудеться святкова Літургія у храмі Христа Спасителя.

Фото foto.patriarchia.ru

Просмотров: 1844

Залишити відповідь