Предстоятель очолив святкове богослужіння у Свято-Варваринському храмі на території столичної лікарні (+відео)

17 грудня 2017 року, у Неділю 28-му після П’ятидесятниці, день пам’яті святої великомучениці Варвари, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь великомучениці Варвари, який знаходиться на території Київської обласної клінічної лікарні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Богослужіння розпочалось з чину освячення храму на честь великомучениці Варвари.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Ірпінський Климент, єпископ Баришівський Віктор, а також клірики храму та гості у священному сані.

На малому вході клірики храму були удостоєні богослужбових нагород.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до численної пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію над аспірантом III курсу аспірантури Київської духовної академії Сергієм Шульгачем.

Наприкінці богослужіння відбувся короткий молебень перед іконою святої великомучениці Варвари.

Потім Предстоятель привітав паству зі святом та вручив церковні нагороди благодійникам, які доклали зусиль до створення храму.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври. 

Просмотров: 2430

1 коментар

  1. Щирі вітання з Буковинських Карпат, з Путили, для митрофорного протоієрея Василія (Мотуза). Щиро вітаємо і нехай Господь дарує Вам милість та благовоління! З повагою Ямницький М.

Залишити відповідь