Блаженніший Митрополит Онуфрій: Хрест допомагає християнинові перемогти будь-яке зло (+відео)

Встановлені хрести в місцях особливих подій, будинках, каплицях освячують і захищають їх.

У своїй недільній проповіді в Неділю Хрестопоклонну, Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про значення хреста в житті християнина. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Колись у давнину на хресті розпинали найлютіших розбійників, він був знаряддям найганебнішої смерті. Але в результаті спасительного подвигу Христа, він став знаряддям славного життя. Хрестом перемагається будь-яке зло, яке тільки існує у світі. Хрест — це наша похвала і слава», — підкреслив Архіпастир.

Предстоятель нагадав, що кожен християнин повинен носити хрестик у себе на грудях.

«Хрест освячує людину і охороняє від будь-якого зла. Дуже добре роблять ті люди, які часто осіняють себе хресним знаменням з молитвою, — продовжив Блаженніший владика, — це привертає благодать Божу і сила Животворящого Хреста освячує таку людину ще більше».

За словами Його Блаженства, звичай тримати зображення хреста в будинках і встановлювати його в місцях особливих подій, також вказує на його виняткове значення у нашому житті.

Пояснюючи традицію в середині Великого Посту виносити Святий Животворящий Хрест для поклоніння, Митрополит Онуфрій назвав його «жезлом допомоги і сили».

«Коли подорожній долає певний відрізок свого шляху, зазвичай, він втомлюється, у нього виснажуються сили. І тоді йому вручають посох, з яким він іде далі. Хрест є тим жезлом сили Божої, яка допомагає нам здійснювати свій пісний шлях, шлях, що веде людину до Святої Пасхи, до Воскресіння Христового», — підсумував він.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1279

Залишити відповідь