У зруйнованому Іверському монастирі Донбасу відновлюються богослужіння — фоторепортаж

Віднині щонеділі тут будуть звершувати Божественну літургію.

10 квітня 2018 року, в Світлий Вівторок, день пам’яті Іверської ікони Божої Матері, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, очолив Божественну літургію в Свято-Іверському жіночому монастирі міста Донецька. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Донецької єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Донецької єпархії архієпископ Макіївський Варнава і священнослужителі міських храмів.

Щороку перший вівторок після Великодня православна громадськість Донеччини відзначає в Свято-Іверському жіночому монастирі міста Донецька. Ця традиція була перервана на кілька років через бойові дій, проте з 2016 року тут завжди збираються в день пам’яті Іверської ікони Божої Матері.

Гостей зустрічала ігуменя обителі Михайла (Шевченко). Для сестер обителі соборна молитва в їх рідній домівці — справжня Пасха, торжество віри і живе уповання на Бога про якнайшвидше припинення бойових дій, мир і відновлення зруйнованої святині Донбасу.

Про те, що щонеділі в обителі буде відбуватися Божественна літургія розповіли учасники престольного свята. Після закінчення хресного ходу навколо храму митрополит Іларіон оголосив, що відтепер в Іверському монастирі кожен недільний день о 9 годині служитимуть Божественна літургія.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 697

Залишити відповідь