Праворадикали вирішили, що Президент дав їм сигнал захоплювати храми УПЦ

Ініціативу влади якнайшвидше у будь-який спосіб створити в Україні «єдину помісну церкву» підхопили радикально налаштовані націоналісти. На їхню думку, саме Президент Петро Порошенко  напоумив їх на те, що настав час діяти. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Своїм зверненням до Вселенського Патріарха, Президент Порошенко однозначно дав сигнал українським патріотам, що годі чекати, досить закривати очі на це свавілля, потрібно захоплювати храми московського патріархату (УПЦ – ред.)», — заявили соратники Дмитра Корчинського, голови політичної партії «Братство» 18 квітня 2018 року. Виправдовуючи заклик свого лідера «палити бороди московським попам», який був озвучений перед цим, націоналрадикали називали ці слова абстракцією.

«Насправді мова йшла про те, що потрібно захоплювати храми московського патріархату, в першу чергу Лавру”, —  пояснили вони і дали у себе на YouTube-каналі детальну інструкцію, як ці храми захоплювати правильно.

Розмірковуючи далі, анархісти порівнюють себе з Христом і запевняють своїх глядачів, що діятимуть за Його заповітом, виганяючи із храмів «фарисеїв і бариг». Своєю найближчою ціллю націоналісти назвали «звільнення» Києво-Печерської Лаври.

Інші праворадикали з визнаної терористичною у світі організації С14 анонсували проведення «тематичних акцій» під Десятинним монастирем Різдва Пресвятої Богородиці.

Про те, що подібна акція намічена на 20-21 квітня вони розповіли українським ЗМІ.  Як пише «Обозреватель», у контексті звернення Верховної Ради України до Патріарха Варфоломія з проханням про надання Українській Православній Церкві статусу автокефальної, координатор С14 News Сергій Мазур заявив, що їхня організація завжди боролися за це. Представник радикалів повідомив, що вони «вже провели чимало акцій».

Варто відзначити, що спільноту «С14 News» у Facebook нещодавно було видалено адміністрацією соціальної мережі через скарги на публікації праворадикалів. До списку міжнародних терористичних організацій націоналістичну ультраправу організацію С14 внесли  у листопаді 2017-го.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3281

Залишити відповідь