50 тисяч підписів за вирішення питання автокефалії тільки канонічним шляхом передали в Константинополь українці (+відео)

Віряни Української Православної Церкви на чолі з єпископом Пименом, вікарієм Рівненської єпархії 21-26 травня звершували паломництво по святих містах Константинополя, Ізміра, Ефеса. Українці зустрілися з представником Константинопольського Патріарха і передали звернення від 50 тисяч віруючих з проханням, щоб питання надання автокефалії розглядалося тільки в рамках канонічного права. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ми, представляючи волю священства, чернецтва та мирян нашої Церкви, які сподіваються, що церковне питання в Україні буде вирішено канонічним шляхом, шляхом, який встановили апостоли і отці святої Церкви, передали письмове звернення Константинопольському Патріарху, — розповів єпископ Пимен. — Ми також попросили молитов Його Святості за наш нарід та українське Православ’я».

Під час свого візиту священнослужителі разом із вірянами помолилися за спільною Божественною літургією, яку очолив митрополит Апостол (Даніілідіс), єпископ Константинопольської Православної Церкви.

Делегація передала в дар Патріарху копії чудотворних ікон Божої Матері трьох головних святинь України — Києво-Печерської, Почаївської та Святогірської лавр.

Звертаючись до паломників, представник Патріарха архімандрит Віссаріон (Комзіас) зазначив, що радий їх вітати у Святому граді Константинополь.

«Ви українці, ви знаєте добре, що таке паломництво. У вас є хресні ходи — великий до Почаївської лаври, до Київської лаври, — сказав він. — І сьогодні ви звершуєте свого роду хресний хід з Києва в Константинополь».

Серед 130-ти паломників були парафіяни храмів, захоплених «Київським Патріархатом». Вони також передали більше 30-ти звернень з Житомирської, Тернопільської, Рівненської та інших областей, у яких детально описали, що реально відбувається на парафіях. Ці звернення віряни підкріпили документами, фото- та відеоматеріалами, на яких зафіксовано грубі порушення їхніх релігійних прав.

Православні українці висловили сподівання, що комісія, яка займається питанням надання автокефалії, детально розгляне ці справи і при можливості прибуде в Україну, щоб поспілкуватися з людьми на місцях.

Загалом на даний момент у секретаріат Константинопольського Патріарха Варфоломія передали вже 60 тисяч підписів. Перші 10 тисяч звернень від вірних Української Православної Церкви було передано на початку травня.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2795

Залишити відповідь