У Почаївській Лаврі спростували черговий інформаційний фейк

У Свято-Успенській Почаївській Лаврі відреагували на звинувачення ЗМІ в тому, начебто священнослужителі не причащають дітей, які читають «Отче наш» українською. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт обителі

Журналістську статтю лаврська братія назвала провокативною та вигаданою від початку до кінця.

«Подане виданням snn-news із посиланням на Корупція.Інфо без будь-яких імен, дат або інших подробиць, що натякають хоч на якусь достовірність», — зокрема зазначили на офіційному сайті Почаївської Лаври.

У прес-службі обителі зізналися, що вже звикли жити в атмосфері таких псевдожурналістських наклепів. Однак відреагували із прикрістю через те, що «низькопробний фейк» підтримав, не перевіривши інформацію, о.Кирил (Говорун), котрий називає себе православним діячем.

Також у Почаєві підкреслили, що Свято-Успенська Почаївська Лавра — велика святиня, куди щодня приїзджають тисячі паломників, і стіни обителі наповнені молитвами українців, мова яких — українська. Через те в обителі дивуються, як узагалі звинувачення такого характеру можуть мати місце.

«Саме молитвами самих українців і повняться храми Лаври, українським щебетом маленьких і дорослих православних волинян, подолян і галичан наповнені стіни Лаври у святкові дні. І це відомо кожному, хто бував у Почаєві і брав участь у лаврському житті», — підсумували в Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2353

Залишити відповідь