Напередодні свята Різдва Іоанна Предтечі Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

6 липня 2018 року, напередодні свята Різдва чесного славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Баришівський Віктор, а також братія обителі у священному сані.

7 липня Православна Церква згадує народження великого святого, про якого Сам Господь сказав: “Між народженими від жінок не було більшого над Іоанна Хрестителя”(Мф.11:11). Євангеліст Лука розповідає, що народження Іоанна Предтечі супроводжувалось дивовижними подіями: явленням архангела батькові Пророка, Захарії, радість ще ненародженого Іоанна при зустрічі його матері з Пресвятою Дівою, Яка вже зачала Господа Іісуса Христа від Духа Святого, пророцтво Захарії про служіння Предтечі – всі ці чудеса згадувались сьогодні у богослужбових текстах.

Нагадаємо, вчора Предстоятель очолив чин освячення храму на честь ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина» у селі Плюти на Київщині та Божественну літургію, а також панахиду на могилі спочилого Блаженнішого Митрополита Володимира.

Завтра Блаженніший владика очолить Божественну літургію в столичному соборі святої рівноапостольної княгині Ольги. Початок богослужіння о 9:00.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1313

Залишити відповідь