У Запорізькій області невідомі на деякий час перекрили шлях 9 автобусам із віруючими, які їдуть на Хресний хід до Києва (+відео)

Очевидці повідомили, що блокували озброєні.

У Запорізькій області невідомі на деякий час перекрили шлях 9 автобусів з віруючими, які їдуть на Хресний хід до Києва із Запоріжжя і Мелітополя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеканал NewsOne.

«Із Запоріжжя виїхали 8 автобусів з паломниками на Всеукраїнський Хресний хід. Їх на виїзді із Запоріжжя заблокували», – розповів клірик Запорізької єпархії отець Геннадій. Також в колоні ще один автобус з Мелітополя.

Священик зазначив, що ті, хто блокували проїзд, були озброєними. Автобусам перекрили дорогу приватними автомобілями. На місці події присутня поліція.

Правлячий архієрей єпархії митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука доручив віруючим викликати на місце події поліцію і скласти колективну заяву про те, що якась громадська організація перешкоджає здійсненню релігійного обряду.

Молодики, від яких явно відчувається запах спиртного, ображали та провокували віруючих та священнослужителів.

Паломники у відповідь продовжували звершувати молитву. «З нами Бог! Є і буде!», — було чути на відео-стрім з місця події.

На даний момент, станом на 00:35, дорогу розблокували, автобуси поїхали далі.

Просмотров: 1564

Залишити відповідь