Блаженніший Митрополит Онуфрій: Випробування допомагають людині зрозуміти, що для неї в житті — головне (+відео)

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав, що немає неважливих спокус — всі вони змушують людину дати відповідь на головне питання, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Будь-яке випробування, навіть саме незначне — це питання: “ти вірний Христу або не вірний, любиш Христа або щось інше?”», — зазначив Предстоятель.

Саме тому, за словами Архіпастиря, немає важливих або неважливих спокус.

«Усі спокуси важливі, тому що на них ми повинні відповісти: “так, я вірний Богові, я хочу служити Богу, я хочу жити з Богом”», — підкреслив він.

Долаючи випробування, людина дізнається, яка вона насправді та на що здатна.

«Живучи у благополуччі, вона може навіть не знати, що у неї всередині — вона ніби перебуває в сплячці. Але коли людина переживає скорботи, хвороби, то іноді сама дивується тому, що має якісь почуття, що вона здатна на певні дії… І буває так, що в такі хвилини людина повинна “поставити на стіл” своє життя» .

Мучениці Віра, Надія, Любов та матір їх Софія, пам’ять яких молитовно згадували в цей день, відповівши на виклик світу, віддали за свою віру життя, нагадав Його Блаженство.

«Якщо людина віддає себе в руки Божі, то Господь і в дітей вселяє дух сили і мудрості, дух величі», — підкреслив він.

Але для того, щоб розібратися, «що таке світло, а що таке темрява, що таке життя, а що — смерть», розповів Митрополит Онуфрій, «важливо, щоб людина була наповнена багажем духовних знань» — «мудрості, якої люди навчаються зі Святого Писання».

«Та людина, яка вникає в Святе Письмо, може оцінити ті обставини, в яких знаходиться, і буде завтра правильно визначати свої дії і робити свої кроки», — підсумував Предстоятель.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 527

Залишити відповідь