Предстоятель: Використання Церкви для політичних ігор позбавляє людей благодаті (+відео)

Про це сказав Блаженніший Митрополит Київський і всєї України Онуфрій у своєму вітальному слові після святкового богослужіння в Преображенському соборі м.Болград, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Якщо будемо використовувати Церкву як інструмент для своїх політичних ігор, то не буде благодаті ні на нас, ні на нашій землі, — зокрема сказав Митрополит Онуфрій. — Будемо молитися, щоб Господь допомагав нам долати ті випробування, які нам попускаються в нашому земному житті».

Предстоятель Української Православної Церкви привітав Предстоятеля Олксандрійської Православної Церкви та подякував за те, що Владика знайшов можливість приїхати до Одеси, яка близька його серцю і пов’язана з багаторічним служінням.

«Вас у цьому місті пам’ятають і люблять, і, знаю, Ви любите і місто, і всіх жителів Одеси… Хочемо побажати Вам у Вашому служінні допомоги Божої. Тому що Святим Духом все звершується в житті. І патріархи, і архієреї, і ієреї, і прості люди — всі покриваються благодаттю Святого Духа. Святий Дух допомагає нам усім: і тим, хто живе в Україні, і тим, хто живе в Єгипті», — зазначив Архіпастир.

Блаженніший Митрополит Онуфрій також побажав Блаженнішому Патріарху Феодору, щоб Господь зміцнював його у терпінні і надавав сили любити і догоджати Богу в архіпастирському служінні.

«Ви є главою Олександрійської Церкви, через якого Господь посилає Божественні дари, які потрібні людині для спасіння, — зауважив Предстоятель. — Хочу побажати, щоб Ваша паства радувала вас тим, що вона любить Бога, що вона йде до Бога, що вона живе благочестиво. Це радість для архієрея — бачити, що його слово про Христа приносить духовні плоди».

Архіпастир також привітав та подякував митрополиту Одеському та Ізмаїльському Агафангелу за труди на славу Церкви Христової і за любов до Бога і людей.

Митрополит Онуфрій відзначив, що любов до Бога і ближнього спонукає нас жертвувати собою заради цієї Любові.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1261

Залишити відповідь