Черговий скандал у МЗС: Міністр Клімкін висловлюється про Церкву як «московський агент»

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін публічно закликав до репресивних заходів щодо Української Православної Церкви. Зокрема, він вважає, що їй не місце в Українській державі. Свою думку він висловив у дописі на платформі видання «Українська правда», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Вдаючись до недолугих роздумів щодо церковно-історичних подій сивої давнини, міністр дозволяє собі цілу низку звинувачень на адресу конфесії, яка об’єднує українців, що живуть на всіх теренах нашої держави. Врешті-решт він заявляє: «Московському патріархатові взагалі нічого робити в Україні».

Безперечно, ці слова підтверджують, що найвищі представники української влади далеко не одностайні в поглядах на майбутнє мільйонів віруючих українців, які належать до УПЦ. Як можна вірити запевненням державників у захисті вільного вибору конфесії громадянами після публічних закликів чиновника найвищого рангу, що містять ознаки розпалення міжконфесійної ворожнечі та дискримінації за релігійними переконаннями?

Скандальна заява Клімкіна з’явилась майже в той самий час, коли Президент України назвав «московською агентурою» кожного, хто закликає відбирати храми УПЦ, що, власне, і відповідає ідеї очільника МЗС позбавити можливості на існування цієї Церкви в Українській державі. Тож, простий допис на тему, далеку від прямих обов’язків міністра, посіяв сумнів у тому, на справді агентом якої держави є Міністр закордонних справ України пан Клімкін.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство закордонних справ України спотворює слова своїх співрозмовників для створення міфів. Ватикан опублікував уточнення щодо повідомлення Міністерства закордонних справ України про зустріч міністра МЗС з Секретарем з міждержавних відносин Святого Престолу. Повідомлення про зустріч Посла України в Республіці Кіпр Бориса Гуменюка з Архієпископом Кіпру Хрисостомосом ІІ кардинально відрізнялися за змістом на офіційних сайтах Кіпрської Церкви та Міністерства.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4513

Залишити відповідь