Архієпископ Новокаховський і Генічеський Філарет заявив, що не братиме участь в “об’єднавчому соборі”

15 листопада 2018 року офіційна заява архієпископа Новокаховського і Генічеського Філарета була опублікована на сайті Новокаховської єпархії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У документі архієпископ Філарет наголошує, що був, є і прагне залишатися єпископом Української Православної Церкви.

«Цей вибір зроблено не 13 чи 15 листопада 2018 року, а набагато раніше, і цей вибір не є спонтанним або тимчасовим рішенням», — зазначив архієпископ Філарет.

«Моя точка зору на розвиток церковних подій в Україні – церковна. І я хочу, щоб Церква завжди залишалася Церквою. Саме тому я просив би не приписувати мені тих думок, яких я не мав, і тим більше вчинків, яких я не робив», — підкреслив він.

Окрім цього, владика Філарет наголосив, що не братиме участі у “об’єднавчому соборі”. Він обурений інформаційними спекуляціями на цю тему і передбачає, що ЗМІ будуть безпідставно писати, нібито його «змусили зректися переконань». «Пишу це не жартуючи, бо знаю, що закони колоцерковної журналістики, на превеликий жаль, саме такі. Подібні публікації тим більш ймовірні, коли з’ясується, що мене немає на об’єднавчому соборі, який має пройти незабаром», — заявив архієпископ.

З повним текстом заяви можна ознайомитись на офіційному сайті Новокаховської єпархії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3054

9 коментарів

  1. Спаси Христос! Дай Бог, что бы слово оказалось делом.
    Вы подписали на Архиерейском Соборе слово, а дело потом было “поездка к гаранту”.
    Это, видимо , смутило народ Божий. А не то, что там писали журналисты. А то, как бы , это не я и не про меня и не виноват… Не было бы дела непонятного, не было бы и дыма.
    Дай Бог, что бы Господь хранил нас от всякого зла и соблазна

  2. Сразу было странно, владыка Филарет, почему выбрали вас. Естественно, провокации были ожидаемы; как только прошла информация о списке из 10 фамилий, стало понятно, что впереди ждёт, уж простите за грубое слово, паскудство. Небольшой город на юге, в Херсонской области – возможно, эти соображения двигали, как бы сказать, небратьями, которые искали “слабое звено”. Промахнулись, в очередной раз ошиблись. Хотя ЭТИ не тянут даже на небратьев, уж больно мерзки. Разрешите выразить вам искреннее уважение и пожелать мужества и стойкости.

  3. Дай Бог! Чтобы остановиться и одуматься, и главное, сохранить свою верность Церкви Христовой. И ни в коем случае не брать участие в это сборищи раскольников или т.н. “объединительном соборе” (“ручной государственный церкви”).

Залишити відповідь