У Неділю 25-ту після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

18 листопада 2018 року, у Неділю 25-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство Києво-Печерської обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив вірним деталі та духовне значення чуда воскрешення Господом дочки Іаіра, розповів про несення свого хреста заради самовдосконалення і необхідність творити добро не напоказ.

“Господь є джерелом усякого блага – і духовного багатства, і тілесного. Коли людина робить добро, вона повинна себе приховати, щоб не затуляти собою Бога, щоб той, хто отримав благодіяння, побачив свого Творця і подякував Йому. Якщо ж хтось стає між Богом і тим, кому зроблено добро, то він заважає цій людині зрозуміти істину – що він отримав добро від Бога. Він заважає йому подякувати Богу. І він собі шкодить, тому що якщо він робить добро напоказ, то від цього у нього самого з’являється гординя, яка є вбивцею людини – вона поступово веде людину до деградації”.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії: у священика – диякона Ярослава Мудрака, клірика храму на честь Успіння Богородиці у смт. Коцюбинське, у диякона – Андрія Зеленюка, студента II курсу магістратури Київської духовної академії.

Після молитви Господньої вірянам було зачитано Постанову Собору єпископів Української Православної Церкви, який відбувся 13 листопада.

Наприкінці богослужіння Предстоятель привітав вірних з недільним днем та благословив усіх.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1915

Залишити відповідь