Напередодні Собору Архістратига Михаїла Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

20 листопада 2018 року, напередодні дня Собору Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство монастиря.

Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних – неперехідне свято, яке в Православній Церкві відзначають 21 листопада за новим стилем (8 листопада — за старим). Всі чини небесних сил (їх дев’ять) називають ангелами. Ангел означає «вісник». Це відображає їх призначення — доносити до людей Божу волю, бути захисниками і вчителями людей. Архангел Михаїл стоїть над усіма дев’ятьма чинами і тому називається Архістратигом.

Нагадаємо, у неділю, 18 листопада, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 1977

Залишити відповідь