Митрополит Никодим про обшуки в Житомирській єпархії – це неприємно, незрозуміло та боляче для віруючих людей (+відео)

Чим більше Церкву гонять, тим сильнішою Вона стає. Не повторювати печальну історію, не руйнувати храми, не руйнувати віру в серцях людей.

До миру і взаємоповаги 6 грудня 2018 року закликав митрополит Житомирській та Новоград-Волинський Никодим під час брифінгу можновладців, журналістів та взагалі всіх українців, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційну сторінку у фейсбук владики.

Митрополит Никодим підкреслив, що під час обшуків, які були проведені в єпархіальному управлінні правоохоронцями та СБУ, не було знайдено нічого такого, що можна було б інкримінувати, як розпалювання релігійної ворожнечі.

«Ми сьогодні не є тими, хто розпалює міжконфесійну ворожнечу. Нещодавно, 3 грудня, відбулися обшуки, звичайно, – це неприємно, незрозуміло, навіть боляче для віруючих людей. Проте я звертаюсь до віруючих і прошу зрозуміти: у кожного своя справа, і навіть ті, хто сюди приходив, казали, що є певні накази, і вони мають їх виконувати… У нас нічого не було знайдено. Але чомусь у деяких ЗМІ було написано, що в Житомирській єпархії у м. Житомирі було вилучено якісь чи записки, чи брошури, що розпалюють міжконфесійну ворожнечу. Сьогодні я офіційно заявляю: у нашій єпархії не було вилучено ні однієї листівки, ні однієї брошури з тим характерним, що шукали, а саме того, що несе загрозу миру, суспільству і нашому народу», — зазначив владика.

Він закликав віруючих до молитви і мужності:

«Ми, як Церква, молимося і будемо молитися, яка б влада не була, хто б сьогодні що не казав, і віримо, що Господь посеред нас, Господь дасть нам мужність перетерпіти все. Ми просимо свій народ стояти у вірі Христовій Православній, не ворогувати один з одним. У кожного є право на власну думку. Ми маємо Конституцію і свою віру, яку ми проповідуємо у храмах Божих. Ця віра не несе ворожнечі, вона приносить лише мир. Будь-хто і будь-коли може зайти у храм Божий і там почує лиш молитву про Україну…».

«Якщо хтось хоче збудувати церкву – нехай будують, але Сам Господь Церкву вже збудував. Ми ж, як підпорядковувалися, так і підпорядковуємося Синоду УПЦ, ми не змінюємо своїх Статутів, ми чітко виконуємо те, що каже нам Господь, ми проповідуємо слово Божественної істини, ми віримо нашому Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Онуфрію», — зауважив керуючий Житомирською єпархією.

Владика звернувся до всіх, хто має віру у своєму серці, із закликом «проявляти толерантність та любити один одного», щоб із Божою допомогою «всі ці процеси пройти мирним шляхом».

«Чим більше Церкву гонять, тим сильнішою Вона стає, Вона очищується – стільки вже було прикладів з історії. Не будьмо повторювати ту історію, не будемо руйнувати храми, не будемо руйнувати віру в серцях наших вірних людей. З наступаючим Різдвом Христовим, давайте його зустрінемо у мирі і злагоді», — побажав владика Никодим.

Керуючий Житомирською єпархією подякував журналістам, які прийшли, щоб дізнатися позицію самої Церкви щодо останніх подій навколо Української Православної Церкви.

Gepostet von Митрополит Никодим am Donnerstag, 6. Dezember 2018

Правоохоронці ігнорують очевидні факти розпалювання релігійної ворожнечі проти УПЦ і вишукують її ознаки там, де їх немає. Голова Юридичного відділу протоієрей Олександр Бахов 3 грудня прокоментував ситуацію з обшуками у Житомирській єпархії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1505

Залишити відповідь