Журнали засідання Священного Синоду Української Православної Церкви від 7 грудня 2018 року

7 грудня 2018 року в резиденції Предстоятеля УПЦ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Ж У Р Н А Л  №41

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України  Онуфрія —

МАЛИ МІРКУВАННЯ про втручання державної влади в церковне життя в Україні та проведення так званого об’єднавчого собору. 

Довідка:

5 грудня 2018 року Президент України П.О. Порошенко заявив про скликання так званого обєднавчого собору 15 грудня 2018 року в м. Києві. Архієреям Української Православної Церкви надходять запрошення за підписом Патріарха Константинопольського Варфоломія. Ці листи передаються Преосвященним Української Православної Церкви через представників державної влади України.

УХВАЛИЛИ:

  1. Зазначити, що попри неодноразові звернення Української Православної Церкви, державна влада в Україні продовжує грубо втручатися в церковне життя.
  2. Констатувати, що на підставі Постанови Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року, Українська Православна Церква, як і інші Помісні Православні Церкви, не визнає рішень Константинопольського Патріархату від 11 жовтня 2018 року, зокрема щодо поширення юрисдикції Константинопольського Патріархату на територію України, зняття анафеми, церковних заборон та поновлення в ієрархічному та священному сані очільників церковних розколів в Україні.
  3. Наголосити, що Константинопольський Патріарх не має жодного канонічного права скликати будь-яке зібрання в Україні і викликати на нього архієреїв Української Православної Церкви.
  4. Вважати запланований «об’єднавчий собор» незаконним зібранням, оскільки в ньому братимуть участь представники розкольницьких угрупувань.
  5. У зв’язку з цим та на підставі Постанови Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року, єпископату, духовенству, чернецтву і мирянам Української Православної Церкви брати участь у так званому об’єднавчому соборі не благословляється.
  6. Висловити занепокоєння чисельними випадками тиску на Преосвященних Української Православної Церкви з метою примусити їх взяти участь у так званому об’єднавчому соборі, що є прямим спонуканням до порушення архієрейської присяги, яку єпископи зобов’язувалися дотримуватися навіть під загрозою смерті.
  7. Звернути увагу, що Українська Православна Церква не уповноважує нікого з числа єпископату, духовенства, чернецтва та мирян представляти Українську Православну Церкву на так званому об’єднавчому соборі.
  8. Наголосити, що відповідно до Статуту про управління Української Православної Церкви, Собор Української Православної Церкви скликається Предстоятелем Української Православної Церкви, яким є Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.
  9. Підкреслити, що станом на сьогодні жодних рішень про скликання Собору Української Православної Церкви не ухвалювалось.
  10. Українська Православна Церква вважатиме будь-які рішення так званого об’єднавчого собору недійсними та такими, що не матимуть жодної юридичної та канонічної сили.

Ж У Р Н А Л  №42

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України  Онуфрія —

МАЛИ МІРКУВАННЯ про тиск та кримінальні переслідування єпископату, духовенства та вірних Української Православної Церкви. 

Довідка:

Після Собору єпископів Української Православної Церкви, який відбувся 13 листопада 2018 року, на єпископат, духовенство та вірних Української Православної Церкви чиниться тиск та здійснюються безпідставні кримінальні переслідування.

Зокрема, архієреїв Української Православної Церкви викликають на «розмови» до Служби безпеки України та створюють перешкоди при перетині державного кордону України.

23 листопада 2018 року Міністерство юстиції України скасувало рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври за Почаївською Лаврою.

28 листопада 2018 року Кабінет Міністрів України скасував своє розпорядження від 17 липня 2003 року «Про виключення зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври».

28 листопада 2018 року, вперше за 30 років, відбулася перевірка комісією Міністерства культури України культурних цінностей, що знаходяться в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

30 листопада 2018 року правоохоронними органами було проведено обшук на території підсобного господарства Києво-Печерської Лаври у с. Вороньків Бориспільського району Київської області.

1 грудня 2018 року виклики на допит в Службу безпеки України отримали 20 священнослужителів Рівненської та Сарненської єпархій Української Православної Церкви.

3 грудня 2018 року проведені обшуки в кафедральних соборах, єпархіальних управліннях, храмах і навіть в приватних помешканнях священнослужителів Української Православної Церкви в Житомирі, Овручі і Коростені.

5 грудня 2018 року були допитані 12 священнослужителів Рівненської та Сарненської єпархій Української Православної Церкви у кримінальному провадженні за ст. 111 КК України (Державна зрада) та ст. 161 КК України (Розпалювання релігійної ворожнечі).

5 грудня 2018 року Кременецько-Почаївський заповідник провів перевірку наявності церковних цінностей в Свято-Успенській Почаївській Лаврі. 

УХВАЛИЛИ:

  1. Констатувати, що з боку органів державної влади вчиняються безпідставні кримінальні переслідування та здійснюється тиск на єпископат, духовенство та вірних Української Православної Церкви з метою примусити їх взяти участь у так званому об’єднавчому соборі. Вважати такі дії порушенням конституційного права громадян України на свободу віросповідання.
  2. Просити Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія повідомити Помісні Православні Церкви, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, міжнародні правозахисні організації, дипломатичні установи про тиск та кримінальні переслідування духовенства та вірян Української Православної Церкви.

Ж У Р Н А Л  №43

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України  Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Рапорт Преосвященного митрополита Сарненського і Поліського Анатолія про зміну титулу єпархіального архієрея Сарненської єпархії Української Православної Церкви на «Поліський і Сарненський».

УХВАЛИЛИ:

Змінити титул єпархіального архієрея Сарненської єпархії Української Православної Церкви з «Сарненський і Поліський» на «Поліський і Сарненський».

Ж У Р Н А Л  №44

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Рапорт Преосвященного архієпископа Бердянського і Приморського Єфрема про звільнення архімандрита Володимира (Ракк Олексія Вікторовича) з посади намісника (ігумена) Свято-Амвросіївського чоловічого монастиря Бердянської єпархії Української Православної Церкви (м. Токмак Запорізької області) та затвердження ієромонаха Макарія (Пасічного Олександра Анатолійовича) на посаді намісника (ігумена) вказаного монастиря.

УХВАЛИЛИ:

  1. Звільнити архімандрита Володимира (Ракк Олексія Вікторовича) з посади намісника (ігумена) Свято-Амвросіївського чоловічого монастиря Бердянської єпархії Української Православної Церкви (м. Токмак Запорізької області).
  2. Затвердити ієромонаха Макарія (Пасічного Олександра Анатолійовича) на посаді намісника (ігумена) Свято-Амвросіївського чоловічого монастиря Бердянської єпархії Української Православної Церкви (м. Токмак Запорізької області).

Ж У Р Н А Л  № 45

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт Керуючого справами Української Православної Церкви Преосвященного митрополита Бориспільського і Броварського Антонія про діяльність Управління справами у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Управління справами Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати Керуючому справами УПЦ Преосвященному митрополиту Бориспільському і Броварському Антонію за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 46

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Церковного Суду Української Православної Церкви Преосвященного митрополита Кам’янець-Подільського і Городоцького Феодора про діяльність Церковного Суду у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Церковного Суду Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати голові Церковного Суду УПЦ Преосвященному митрополиту Кам’янець-Подільському і Городоцькому Феодору за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 47

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви Преосвященного митрополита Луганського і Алчевського Митрофана про діяльність очолюваного ним Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати голові Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ Преосвященному митрополиту Луганському і Алчевському Митрофану за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 48

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Комісії у справах монастирів при Священному Синоді Української Православної Церкви Преосвященного митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла про діяльність очолюваної ним Комісії у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Комісії у справах монастирів при Священному Синоді Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати голові Комісії у справах монастирів при Священному Синоді УПЦ Преосвященному митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 49

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Синодального відділу Української Православної Церкви  по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України Преосвященного митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина про діяльність очолюваного ним Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України у 2018 році.
  2. Подякувати голові Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України Преосвященному митрополиту Білоцерківському і Богуславському Августину за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 50

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді Української Православної Церкви Преосвященного митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина про діяльність очолюваного ним Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати голові Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді Української Православної Церкви Преосвященному митрополиту Білоцерківському і Богуславському Августину за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 51

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Комісії по канонізації святих при Священному Синоді Української Православної Церкви Преосвященного митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна про діяльність очолюваної ним Комісії у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Комісії по канонізації святих при Священному Синоді Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати голові Комісії по канонізації святих при Священному Синоді УПЦ Преосвященному митрополиту Херсонському і Таврійському Іоанну за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 52

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Синодального відділу релігійної освіти, катехізації і місіонерства Української Православної Церкви Преосвященного митрополита Полтавського і Миргородського Филипа про діяльність очолюваного ним Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Синодального відділу релігійної освіти, катехізації і місіонерства Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати голові Синодального відділу релігійної освіти, катехізації і місіонерства УПЦ Преосвященному митрополиту Полтавському і Миргородському Филипу за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 53

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Синодального відділу Української Православної Церкви у справах пастирської опіки козацтва України та духовно-фізичного виховання молоді Преосвященного митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки про діяльність очолюваного ним Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Синодального відділу Української Православної у справах пастирської опіки козацтва України та духовно-фізичного виховання молоді у 2018 році.
  2. Подякувати голові Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки козацтва України та духовно-фізичного виховання молоді Преосвященному митрополиту Запорізькому і Мелітопольському Луці за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 54

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Синодального відділу Української Православної Церкви у справах сім’ї Преосвященного архієпископа Ровеньківського і Свердловського Пантелеімона про діяльність очолюваного ним Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Синодального відділу Української Православної у справах сім’ї у 2018 році.
  2. Подякувати голові Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї Преосвященному архієпископу Ровеньківському і Свердловському Пантелеімону за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 55

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Учбового Комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви Преосвященного архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента про діяльність очолюваного ним Комітету у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Учбового Комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати голові Учбового Комітету при Священному Синоді УПЦ Преосвященному архієпископу Ніжинському і Прилуцькому Клименту за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 56

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви Преосвященного архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента про діяльність очолюваного ним Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати голові Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ Преосвященному архієпископу Ніжинському і Прилуцькому Клименту за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 57

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Літургічної комісії при Священному Синоді Української Православної Церкви Преосвященного архієпископа Новокаховського і Генічеського Філарета про діяльність очолюваної ним Комісії у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Літургічної комісії при Священному Синоді Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати голові Літургічної комісії при Священному Синоді УПЦ Преосвященному архієпископу Новокаховському і Генічеському Філарету за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 58

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Адміністративно-господарчого управління Української Православної Церкви Преосвященного архієпископа Бородянського Варсонофія про діяльність очолюваного ним Управління у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Адміністративно-господарчого управління Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати голові Адміністративно-господарчого управління Української Православної Церкви Преосвященному архієпископу Бородянському Варсонофію за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 59

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Синодального відділу Української Православної Церкви з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів Преосвященного архієпископа Львівського і Галицького Філарета про діяльність очолюваного ним Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Синодального відділу Української Православної Церкви з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів у 2018 році.
  2. Подякувати голові Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів Преосвященному архієпископу Львівському і Галицькому Філарету за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 60

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Представництва Української Православної Церкви при європейських міжнародних організаціях Преосвященного єпископа Баришівського Віктора про діяльність Представництва у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Представництва Української Православної Церкви при європейських міжнародних організаціях у 2018 році.
  2. Подякувати голові Представництва Української Православної Церкви при європейських міжнародних організаціях Преосвященному єпископу Баришівському Віктору за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 61

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Синодального відділу Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань протоієрея Владислава Діханова про діяльність очолюваного ним Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Синодального відділу Української Православної з соціально-гуманітарних питань у 2018 році.
  2. Подякувати голові Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрею Владиславу Діханову за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 62

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Видавничого відділу Української Православної Церкви протоієрея Володимира Савельєва про діяльність очолюваного ним Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Видавничого відділу Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати голові Видавничого відділу УПЦ протоієрею Володимиру Савельєву за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 63

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Юридичного відділу Української Православної Церкви протоієрея Олександра Бахова про діяльність очолюваного ним Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Юридичного відділу Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати голові Юридичного відділу Української Православної Церкви протоієрею Олександру Бахову за понесені труди.
  3. Доручити Юридичному відділу Української Православної Церкви здійснювати моніторинг та фіксацію порушень прав духовенства, мирян та установ Української Православної Церкви.

Ж У Р Н А Л  № 64

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Синодального відділу Української Православної Церкви «Церква і культура» ігумені Серафими (Шевчик) про діяльність очолюваного нею Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Синодального відділу Української Православної Церкви «Церква і культура» у 2018 році.
  2. Подякувати голові Синодального відділу УПЦ «Церква і культура» ігумені Серафимі (Шевчик) за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 65

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Синодального відділу Української Православної Церкви у справах пастирської опіки пенітенціарної (тюремної) системи протоієрея Віктора Яценка про діяльність очолюваного ним Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Синодального відділу Української Православної у справах пастирської опіки пенітенціарної (тюремної) системи у 2018 році.
  2. Подякувати голові Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної (тюремної) системи протоієрею Віктору Яценку за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 66

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Представництва Української Православної Церкви у Верховній Раді України протоієрея Василія Русінки про діяльність очолюваного ним Представництва у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Представництва Української Православної Церкви у Верховній Раді України у 2018 році.
  2. Подякувати голові Представництва УПЦ у Верховній Раді України протоієрею Василію Русінці за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 67

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт голови Синодального відділу Української Православної Церкви по архітектурі, будівництву та охороні пам’яток церковної архітектури протоієрея Віталія Косовського про діяльність очолюваного ним Відділу у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Синодального відділу Української Православної Церкви по архітектурі, будівництву та охороні пам’яток церковної архітектури у 2018 році.
  2. Подякувати голові Синодального відділу УПЦ по архітектурі, будівництву та охороні пам’яток церковної архітектури протоієрею Віталію Косовському за понесені труди.

Ж У Р Н А Л  № 68

У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:

Звіт директора Паломницького центру при Відділі зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви Володимира Івановича Теліженка про діяльність очолюваного ним Паломницького центру у 2018 році.

УХВАЛИЛИ:

  1. Схвалити роботу Паломницького центру при Відділі зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви у 2018 році.
  2. Подякувати директору Паломницького центру при Відділі зовнішніх церковних зв’язків УПЦ Володимиру Івановичу Теліженку за понесені труди.

+ОНУФРІЙ, МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ

Члени Священного Синоду:

+АГАФАНГЕЛ, МИТРОПОЛИТ ОДЕСЬКИЙ І ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ

+ЛАЗАР, МИТРОПОЛИТ СІМФЕРОПОЛЬСЬКИЙ І КРИМСЬКИЙ

+МАРК, МИТРОПОЛИТ ХУСТСЬКИЙ І ВИНОГРАДІВСЬКИЙ

+ІЛАРІОН, МИТРОПОЛИТ ДОНЕЦЬКИЙ І МАРІУПОЛЬСЬКИЙ

+ФЕОДОР, МИТРОПОЛИТ КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ І ГОРОДОЦЬКИЙ

+ПАВЕЛ, МИТРОПОЛИТ ВИШГОРОДСЬКИЙ І ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ

+МИТРОФАН, МИТРОПОЛИТ ЛУГАНСЬКИЙ І АЛЧЕВСЬКИЙ

+МЕЛЕТІЙ, МИТРОПОЛИТ ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ І БУКОВИНСЬКИЙ

+ЄФРЕМ, АРХІЄПИСКОП БЕРДЯНСЬКИЙ І ПРИМОРСЬКИЙ

+НАФАНАЇЛ, ЄПИСКОП ВОЛИНСЬКИЙ І ЛУЦЬКИЙ

+АНТОНІЙ, МИТРОПОЛИТ БОРИСПІЛЬСЬКИЙ І БРОВАРСЬКИЙ,

КЕРУЮЧИЙ СПРАВАМИ УПЦ

 

Просмотров: 6994

5 коментарів

  1. Констатувати, що на підставі Постанови Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року, Українська Православна Церква, як і інші Помісні Православні Церкви, не визнає рішень Константинопольського Патріархату від 11 жовтня 2018 року

    А які інші Помісні Православні Церкви не визнали рішень Константинополя від 11.10.2018? Лише РПЦ, та її клони в Білорусі Молдові та Абхазія? може наведіть приклади таких “не визнань”, як раніше наводили офіційні підтвердження про визнання канонічного статусу УПЦ МП

      1. Крім РПЦ, жодна з Помісних Церков НЕ виступила проти надання автокефалії Українській Церкві. Закликали до діалогу і порозуміння, але не більше. Так само ні одна з них не припинила Євхаристійне єднання з Вселенським Патріархатом.

        1. 1.Церкви виступили проти. А от собору не провели навмисно щоб офіційних “проти” небуло, щоб тролі могли писати – ” ніхто не проти”. Їх Упц просила зробити собор але Варфоломій видно не хоче.
          2. Євхаристійне спілкування вони не повинні (не в них церкви відбирають) і не можуть припинити бо Варф. їх господар. Рпц припинила не тому що розкольників беруть під крило, а тому що Варф. хоче незаконно забрати все УПЦ МП собі під цей шумок, якби тільки КП та УАПЦ то й небуло б такого обурення. Якось так, а взагалі треба читати що пише ІНФОРМАЦІЙНО-
          ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ВІДДІЛ і тоді таких питань небуде.

Залишити відповідь