Біля Верховної Ради відбувся молебень за напоумлення депутатів (фото, відео, оновлено)

20 грудня 2018 року біля стін Верховної Ради України зібралися віряни Української Православної Церкви для проведення молебню про невтручання влади у справи Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У молитовному стоянні біля стін Верховної Ради взяли участь близько двох тисяч вірян УПЦ. Разом із віручими молилися єпископ Васильківський Миколай, єпископ Іванківський Кассіан та єпископ Гостомельський Тихон.

Православні українці читали акафіст до Божої Матері.

Вони помолилися про те, щоб Господь напоумив народних обранців припинити втручатися у внутрішні справи Церкви і не приймати дискримінаційних законів, спрямованих на дискримінацію вірян УПЦ та обмеження їх конституційного права на свободу совісті і релігійних переконань.

Варто зазначити, що сьогодні, 20 грудня, у Верховній Раді мають розглядати так звані антицерковні законопроекти. Наразі голова парламенту А.Парубій запропонував розглянути законопроект щодо внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо назви релігійних організацій №5309, а також законопроект №4128 Про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (щодо зміни релігійними громадами підлеглості), який, за його словами, має спростити “перехід” парафій УПЦ до новоствореної “ПЦУ”.

А.Парубій закликав народних депутатів «почути прохання патріарха Філарета, включити ці законопроекти до порядку денного, розглянути їх та підтримати, оскільки вони утверджують Українську Церкву і допоможуть їй здобути ширшу прихильність і підтримку в Україні».

Нагадаємо, що 14 грудня цього року, а також 18 травня 2017 року біля Верховної Ради вже відбувалося молитовне стояння. Віряни УПЦ ще тоді висловили свою позицію щодо прийняття антицерковних законопроектів. Своїм молитовним стоянням люди висловилися проти прийняття скандальних законопроектів №5309 і №4128, що може узаконити «церковне рейдерство», та законопроекту № 4511, що покликаний дискредитувати Українську Православну Церкву й передбачає державний контроль у її справах.

Пряму трансляцію з місця подій вів «Перший Козацький»:

20 декабря 2018. Молитвенное стояние верующих УПЦ у стен Верховной Рады Украины.

Gepostet von Перший Козацький am Donnerstag, 20. Dezember 2018

20 декабря 2018. Молитвенное стояние верующих УПЦ у стен Верховной Рады Украины.

Gepostet von Перший Козацький am Donnerstag, 20. Dezember 2018

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3129

Залишити відповідь