Предстоятель очолив архієрейську хіротонію новообраного вікарія Дніпропетровської єпархії (+відео)

23 грудня 2018 року, в Неділю 30-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Перед початком Літургії відбувся чин віросповідання архімандрита Андрія (Васілашку), наречення у єпископа якого відбулося 18 грудня.

За богослужінням була звершена хіротонія архімандрита Андрія во єпископа Петропавлівського, вікарія Дніпропетровської єпархії.

Рішення (Журнал № 75) про призначення нового вікарного архієрея для Дніпропетровської єпархії Священний Синод УПЦ ухвалив 17 грудня 2018 року.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Новомосковський Євлогій, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій  та духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший владика розповів, що Євангельське зачало про десятьох прокажених мужів (Лк. 17: 12-19), яке читалося цього недільного дня у храмах, навчає нас правильному відношенню до хвороб і зцілення.

«Є дві молитви до Бога. “Господи, дай мені здоров’я! Я хворію” – це не досконала молитва. Правильна молитва: “Господи, помилуй мене!”. Тоді Господь зцілює і від гріхів, і від хвороб, як наслідків гріхів». Архіпастир також нагадав про те, наскільки важливо не забувати дякувати Богу за Його благодіяння.

«Треба починати і закінчувати свій день з подяки Богу. Вранці встав, перехрестився і сказав: “Слава Тобі, Боже, за те, що Ти сподобив мене бачити ще один день”. А коли йдемо до сну, то повинні сказати: “Слава Тобі, Господи, за те, що Ти сподобив мене прожити ще один день, прости мені мої гріхи, які я зробив у цей день”. Тоді ми будемо здатними вмістити благодать Святого Духа, яка допомагатиме нам у всьому – і у смертельній тривозі, і в скорботах. Ця благодать буде нас вести до Вічного життя», — сказав Митрополит Онуфрій.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Текст Звернення Священного Синоду щодо останніх подій в релігійному житті України, яке цього дня згідно благословення Предстоятеля зачитували в усіх храмах та монастирях УПЦ, виголосив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

На завершення богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до єпископа Петропавлівського Андрія зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією ієрарх подав віруючим своє перше архіпастирське благословення.

Напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі. 

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3685

Залишити відповідь