На Київщині чиновників зобов’язали терміново зібрати дані про настрої віруючих щодо можливого переходу в ПЦУ

Обухівська РДА збирає інформацію щодо настроїв релігійних громад про можливий перехід до «Помісної Автокефальної Православної Церкви України». 

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбук архієпископ Обухівський Іона, вікарій Київської митрополії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Обухівська РДА розсилає по селам такі цидулки, що порушують ст. 35 Конституції України», — написав владика Іона.

«На виконання телефонограми Київської обласної державної адміністрації від 26.12.208 №2702/01-11 та у зв’язку з трансформаційними процесами у релігійному середовищі України, з метою зміцнення взаєморозуміння та терпимості між релігійними організаціями різних віросповідань та реалізації прав віруючих громадян на свободу совісті, в тому числі і тих, які належать до української православної спільноти, просимо надати інформацію щодо настроїв релігійних громад, що знаходяться на території міської, селищної сільських рад про можливий перехід до Помісної Автокефальної Православної Церкви України», — йдеться у розпорядженні.

Службовців зобов’язують надсилати зібрану інформацію терміново — до 06.01.2019р. на електронну адресу відділу культури та туризму Обухівської районної державної адміністрації.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1944

Залишити відповідь