Духовенство в різних єпархіях УПЦ продовжує висловлювати підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію

Священнослужителі Ніжинської та Кам’янської єпархій засвідчили вірність УПЦ і Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

Загальноєпархіальні збори духовенства на чолі з архієпископом Ніжинським і Прилуцьким Климентом відбулися 2 січня 2019 року у Ніжині. З січня єпархіальні збори кліру під головуванням архієпископа Кам’янського і Царичанського Володимира пройшли у Кам’янській єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Перед засіданням Ніжинської єпархії архієпископ Климент разом з усіма присутніми підніс заупокійну молитву за спочилим у 2017 році Високопреосвященнішим Митрополитом Іринеєм (Семко).

Далі правлячий архієрей зачитав доповідь про роботу Ніжинської єпархії за минулий рік. У ході засідання учасники зібрання мали можливість поставити запитання архієпископу Клименту про ситуацію в церковному житті.

Під час зборів духовенство єпархії на чолі з керуючим єпархією одноголосно засвідчило вірність і відданість канонічній, визнаній усіма Помісними Церквами, Українській Православній Церкві та підтримку Її Предстоятелю — Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

На завершення Високопреосвященніший владика нагородив кліриків Ніжинської єпархії, котрі відзначили власні ювілеї, благословенними архієрейськими грамотами та звернувся до всіх зі словами настанови і привітань з різдвяними святами.

Під час єпархіальних зборів духовенства Кам’янської єпархії отці-благочинні виступили з доповідями про стан справ в благочиннях за 2018 рік, у ході засідання були заслухані звіти голів відділів, з доповіддю про статистичні дані виступив секретар єпархіального управління архідиякон Макарій (Тарасов).

У ході зборів священнослужителі Кам’янської єпархії висловили підтримку Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

Закриваючи засідання, владика Володимир підвів підсумки року, висловив подяку всім, хто потрудився, і закликав на всіх Боже благословення.

Раніше вірність Предстоятелю і канонічній Церкві засвідчили архієреї і клірики Рівненської, Херсонської, Одеської, Дніпропетровської, Криворізької, Запорізької, Полтавської, Сумської, Конотопської, Роменської, Харківської, Олександрійської, Мукачівської, Кіровоградської, Ізюмської, Миколаївської, Бердянської, Овруцької, Чернігівської, Луганської, Сєверодонецької, Тульчинської, Вознесенської, Ровеньківської, Уманської, Джанкойської і Житомирської єпархій УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Ніжинська єпархія

Кам’янська єпархія

Просмотров: 1332

Залишити відповідь