Під час вечірнього богослужіння у притворі кафедрального собору м. Суми стався вибух (фото)

Увечері 18 січня 2019 року, під час вечірнього богослужіння, коли у храмі була велика кількість людей, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми стався вибух. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький віділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Як розповіли парафіяни, невідомі особи вкинули пристрій, який вибухнув у притворі храму. Рештки вибухівки та наслідки пошкодження інтер’єру свідчать про силу вибуху. Лише за щасливим збігом обставин ніхто не постраждав.

На місце події оперативно прибули співробітники різних підрозділів поліції та фахівці-вибухотехніки. Правоохоронці розпочали відповідні процесуальні дії для з’ясування усіх обставин злочину.

Православні віруючі обласного центру обурені зухвалим злочином, вчиненим на свято Богоявлення. Сумчани вважають, що дії злочинців є прямим наслідком тієї агресивної риторики, що останнім часом лунає на адресу православних громадян та розпалює ворожнечу на релігійному грунті. Адже ціла низка провокацій подібного гатунку відбулася у Сумах останнім часом. Загальне потурання агресії стосовно віруючих та безкарність правопорушників створює загрозу більш серйозного злочину, який і стався нині.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5173

Залишити відповідь