На Волині парафія УПЦ відстояла своє право залишитися в лоні канонічної Церкви

20 січня 2019 року, в день пам’яті Собору Іоанна Предтечі, після звершення богослужіння у Свято-Миколаївському храмі села Скобелка Волинської області на територію храму УПЦ почали сходитися прихильники «ПЦУ», аби провести збори про т. зв. «перехід», однак духовенство і віряни парафії дали їм відсіч і вчергове засвідчили своє бажання залишитись у лоні канонічної Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Волинської єпархії. 

Зокрема богослужіння очолив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, якому співслужив настоятель храму священик Назарій Філіпович та гості у священному сані.

Під час Літургії було піднесено молитви за мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Та раптово під кінець богослужіння на територію храму почали сходитися прихильники «ПЦУ», які планували провести цього дня збори про «зміну юрисдикційної підлеглості». До них долучився місцевий декан УПЦ КП Андрій Сидор та інші представники «Київського патріархату».

Як підкреслили в прес-службі єпархії, «активісти не брали участі в Божественній літургії, проте заявляли про своє право впливати на подальшу долю релігійної громади».

«Після тривалих суперечок на церковному подвір’ї Свято-Миколаївська релігійна громада УПЦ села Скобелка разом із настоятелем вчергове засвідчила своє бажання залишитись у підпорядкуванні канонічної Української Православної Церкви», — розповіли у Волинській єпархії.

Настоятель і віруючі звернулися до всіх із проханням про молитви, окільки «побоюються захоплення їхнього храму прихильниками “ПЦУ”».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1357

Залишити відповідь