В Херсонській та Білоцерківській єпархіях представники ОБСЄ провели моніторинг ситуації

Митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн зустрівся з представниками ОБСЄ в єпархіальному управлінні, спостерігачі Місії відвідали релігійну громаду в  с. Руде Село Володарського району Білоцерківської єпархії, де триває конфлікт навколо храму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

31 січня 2019 року в Херсонському єпархіальному управлінні митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн зустрівся з представниками Херсонської групи місії ОБСЄ. В ході бесіди, яка пройшла в теплій дружній атмосфері, були обговорені актуальні питання взаємовідносин між Церквою і державою.

Раніше, 28 січня, представники моніторингової Місії ОБСЄ відвідали с. Руде Село Володарського району Київської області в Україні, де виникла конфліктна ситуація навколо місцевої Свято-Троїцької церкви. Настоятель храму священик Ігор Безоглюк розповів представникам Місії історію відновлення споруди та просив сприяти захисту конституційні права вірних Свято-Троїцької парафії.

Протоієрей Ігор Безоглюк був призначений на парафію у 1994 році і в свою опіку отримав напівзруйнований Свято-Троїцької храм. Він доклав усіх зусиль, щоб храм отримав нове дихання і став одним із найкращих у районі. За 25 років свого пастирського служіння турботами священика були відновлені стіни, встановлений новий купол і накупольні хрести, проведенні зовнішні і внутрішні облицювальні роботи. Храм повністю був розписаний та встановлений іконостас. Розпочато будівництво дзвіниці та приміщення недільної школи.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 721

Залишити відповідь