Митрополит Августин взяв участь у Міжнародній конференції військових капеланів у Польщі

Голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин взяв участь в ювілейній 30-ій Міжнародній конференції головних військових капеланів, що відбулась 28-31 січня 2019 року в м. Краків (Польща). Понад 100 священнослужителів із багатьох країн світу зібрав цьогоріч форум, присвячений темі: «Військове душпастирство: між славою минулого і викликами майбутнього». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на kapelan.org.ua.

Учасники конференції сформували спільні перспективи розвитку, обмінялися думками та досвідом, вислухали доповіді як представників військової науки, генералів та офіцерів із багаторічним досвідом, так і провідних капеланів, котрі розповідали про переваги військових підрозділів із налагодженою душпастирською роботою.

У рамках форуму, 29 січня, митрополит Августин разом із архієпископом Вроцлавськми і Щецинським Георгієм, православним ординарієм Війська Польського, та православними військовими священиками відвідали Свято-Успенський храм у Кракові, котрий було засновано у 1918 р. як військову парафію. У міжвоєнний період у цьому храмі молилося понад 5 тисяч православних воїнів Війська Польського, оскільки він був єдиним православним храмом у цій місцевості.

Після спільної молитви владика Августин висловив вдячність Високопреосвященнішому владиці Георгію, військовому капелану протоієрею Олексію Андреюку, яким вручив відзнаки Синодального військового відділу Української Православної Церкви, а також  подякував настоятелю парафії протоієрею Ярославу Антосюку та іншим  представникам Польської Православної Церкви за багаторічну братську співпрацю.

Зустріч завершилась теплим спілкуванням у парафіяльних залах XIV ст. Серед гостей були представники православного військового духовенства з Греції, Кіпру, Боснії та Герцеговини, Грузії, Румунії та Естонії.

Організатором конференції з душпастирської опіки цього року стало Міністерство оборони Польщі, а одним із співорганізаторів виступив православний військовий ординаріат Війська Польського.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 442

Залишити відповідь