Тільки релігійна громада приймає рішення про зміну юрисдикції, згідно свого статуту — Полтавська ОДА

На офіційному інтернет-порталі Полтавської обласної державної адміністрації 12 лютого 2019 року опублікували законодавче роз’яснення щодо “переходу релігійних громад до ПЦУ”, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відповідний алгоритм переходу релігійних громад з однієї церкви до іншої, який передбачений Законом України «Про свободу совісті та релігійні організації», було надано у Департаменті культури та туризму, передає Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА.

«Рішення про перехід релігійної громади в юрисдикцію іншої церкви має бути ухвалено на зборах релігійної громади. На зібранні повинен бути відповідний кворум. Умови законності зборів прописані в статуті кожної громади, — йдеться в роз’яснені. — Для переходу громади до іншої юрисдикції потрібно, щоб це рішення підтримали дві третини присутніх. Рішення про зміну підлеглості повинні підписати всі члени відповідної релігійної громади».

Зазначається, що після зборів релігійна громада подає до облдержадміністрації пакет документів, що окрім іншого має містити заяву за підписом керівника або уповноваженого представника релігійної громади; належним чином засвідчену копію протоколу (або витяг з протоколу) загальних зборів релігійної громади про внесення змін і доповнень до статуту (положення) релігійної громади, ухвалених відповідно до порядку, визначеного у чинному на момент внесення змін статуті (положенні) релігійної громади, із зазначенням списку учасників цих загальних зборів.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1132

Залишити відповідь