У день Стрітення Предстоятель очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

15 лютого 2019 року, у день свята Стрітення Господа нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Перед Божественною літургією Предстоятель звершив чин освячення свічок.

Його Блаженству співслужили намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Баришівський Віктор та духовенство обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів про обставини подій, які згадуються християнами в день свята Стрітення Господа нашого Іісуса Христа, а також пояснив зміст пророчих слів святого Симеона при зістрічі з Господом та їх значення для духовного життя вірних.

Через заклик імені Божого людині відкривається зміст його душі. Ніщо інше, крім покликання імені Божого, крім священних слів, Писань, священних молитов не відкриває людську душу, не дає можливість подивитися, що всередині. Начебто все у мене спокійно, а як почав читати молитву, так всередині якісь бурі почали віяти. Це Господь Своєю благодаттю, коли людина закликає Бога, відкриває вміст людського серця. І це добре, не треба цього боятися. Тому що, коли відкривається те, що у нас в душі, що ми не підозрювали, що це у нас є, то ми хоча б знаємо, що у нас є духовна зіпсованість, у нас є духовні недоліки і ми можемо і повинні з ними боротися, повинні очищати себе від них. Якщо ми не знаємо про це, ми не працюємо над своїм очищенням.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Богослужіння завершилось чином славлення перед іконою свята. Насамкінець Предстоятель привітав вірян зі святом та благословив усіх.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1535

Залишити відповідь