Представники Вознесенської єпархії та ОБСЄ обговорили релігійну ситуацію та обставини підпалу храму

20 лютого 2019 року відбулася зустріч секретаря Вознесенської єпархії протоієрея Михаїла Киряка з представниками ОБСЄ. А 22 лютого генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер заявив, що ОБСЄ уважно слідкує за ситуацією з УПЦ та знає про потенційні ризики і факти тиску, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Вознесенської єпархії та «РІА Новини».

Зокрема зустріч пройшла у Свято-Іллінському храмі с. Зелений Яр Доманівського району, який, як повідомлялося, постраждав у результаті навмисного підпалу, що стався в ніч з 9 на 10 лютого 2019 року.

На зустрічі також були присутні настоятель храму протоієрей Іоанн Мимко, а також Голова сільської ради.

Було обговорено ситуацію з підпалом храму, а також поточні церковні питання.

Окрім того, 22 лютого цього року генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер заявив у коментарі для «РІА Новини», що ОБСЄ уважно слідкує за ситуацією з Українською Православною Церквою в українській державі та знає про потенційні ризики.

«Ми пильно стежимо за тим, що відбувається, і тому усвідомлюємо всі можливі ризики. СММ (Спеціальна моніторингова місія – ред.) просили спостерігати, і якщо ви стежите за доповідями СММ, то побачите регулярні звіти про ситуацію», — заявив генсек ОБСЄ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 464

Залишити відповідь