На Вінниччині попри перешкоди прихильників «ПЦУ» Божественна літургія в храмі с. Лука-Мелешківська відбулася (+відео)

Сьгогодні вранці, 16 березня 2019 року, агресивно налаштовані активісти завадили звершенню богослужіння в Спасо-Преображенському храмі УПЦ в с. Лука-Мелешківська Вінницької області, зачинивши всередині віруючих, котрі провели в молитві всю ніч у храмі, та заблокувавши вхід для священнослужителів і парафіян. Однак вірянам вдалося відстояти свій храм, і згодом архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію, що зібрала повний храм молитовників. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Зокрема Божественна літургія у Спасо-Преображенському храмі села Лука-Мелешківська мала розпочатись о 8:30, проте напередодні ввечері прихильники «ПЦУ» залили смолою замки на дверях храму. Віруючі села, побоюючись зриву  богослужіння, зрізали замки та, потрапивши всередину храму, пробули там усю ніч.

Та на ранок агресивно налаштовані активісти зачинили віруючих всередені храму і заблокували вхід, з метою завадити здійсненню богослужіння. Тому ані керуючий Вінницькою єпархію, який мав очолити Літургію, ані парафіяни не могли потрапити до храму. Протистояння тривало більше чотирьох годин.

Духовенство та віруючі зібралися на молитовне стояння біля Спасо-Преображенського храму села Лука-Мелешківська з метою захистити старовинний храм від зазіхання розкольників.

Врешті, дякуючі Богові, вірянам УПЦ вдалося відстояти свій храм. Архієпископ Варсонофій здійснив Божественну літургію, за якою молилися сотні православних віруючих села.

Божественна Літургія в Спасо-Преображенському храмі с. Лука-Мелешківська, Вінницького р-ну.

Gepostet von Василий Столяр am Samstag, 16. März 2019

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2332

Залишити відповідь