Блаженніший Митрополит Онуфрій: Скорботи і хвороби в нашому житті компенсують недолік покаяння (+відео)

У своїй проповіді в Неділю Хрестопоклонну Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про те, як правильно переносити скорботи і хвороби, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архіпастир зазначив, що силою Святого Животворящого Хреста, який в цей день виноситься для поклоніння, ми зміцнюємося для гідного і спасительного несення свого особистого духовного хреста.

«У сьогоднішньому Євангелії Господь говорить такі слова: «»Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста та йде за Мною!» (Мк. 8: 34), — нагадав Предстоятель. — І якщо ми несемо його з вдячністю, то це допомагає нам в справі нашого спасіння» .

Блаженніший владика підкреслив, що Сам Господь, як істинна Людина та істинний Бог, вказав нам, як пройти цей земний шлях.

«Шлях Христа полягає в тому, щоб людина взяла на себе свій духовний хрест, — розповів Митрополит Онуфрій. — Часто цей хрест складається зі скорбот і хвороб, які не є чимось далеким для нас — це наслідок нашого гріха. Скорботи і хвороби — це не тільки нагадування того, що ми грішимо, а й — духовний засіб, який компенсує нестачу нашого покаяння. Якщо ми не можемо покаятися так, як потрібно — рівносильно скоєному гріху, то ми повинні намагатися правильно переносити ті скорботи, хвороби, які нас відвідали. І через подяку за все, смиренність, покірливе несення цього хреста, ми сподобляємося очищення душі від скверни плоті і духу».

«Нехай Господь зміцнює нас, дорогі, брати і сестри, силою Чесного Животворящого Хреста у цій боротьбі», — побажав він.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1703

Залишити відповідь