Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду справу парафії УПЦ с. Птича

14 березня 2019 року Європейський Суд з прав людини направив на адресу релігійної громади УПЦ с. Птича Рівненської області офіційне повідомлення про те, що скарга заявника на дії української влади у зв’язку з незаконним арештом храму прийнята і відкрито провадження у справі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на protiktor.com.

Нагадаємо, релігійною громадою УПЦ с. Птича була подана скарга до Європейського суду з прав людини у зв’язку з порушеннями прав віруючих на володіння і користування майном, що належить їм, а також у зв’язку з неодноразовими захопленнями храму, які відбувалися за підтримки і бездіяльності представників органів державної влади різного рівня.

Громада УПЦ с. Птича вже довгий час незаконно, незважаючи на наявність підтвердженого в судовому порядку права власності, позбавлена ​​можливості користуватися власним храмом, який заарештований за ініціативою слідчих органів в рамках кримінального провадження.

На жаль, органи державної влади не знайшли способу вирішення конфліктної ситуації так, як це наказує закон – тобто не залучили винних у кількаразовому захопленні храму порушників до відповідальності. Замість цього правоохоронні органи фактично самі виконали завдання правопорушників, заблокувавши віруючим УПЦ доступ до храму і фактично позбавили їх права користування належним їм майном.

Неможливість громади УПЦ вільно користуватися майном, що їм належить становить очевидне порушення норм міжнародної права, що містяться в Європейській конвенції.

Повідомлення, отримане громадою УПЦ означає, що Європейський суд з прав людини вбачає підстави для відкриття провадження у справі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1678

Залишити відповідь